Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert/illusztráció

Nyugat-Szerbiát már elérte az ítéletidő

2019-08-02
18:52
2020-02-28
18:48
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
Jégeső pusztított és jelentős anyagi kár keletkezett.

Dragačevón és Gučán épületekben tett kárt a vihar, de a szántóföldi növényeket is elverte a jég - tudósít a szerb közmédia. Jégvédelmi rakétákat is fellőttek az illetékesek, azonban nem sikerült megakadályozni, hogy a jég kárt tegyen a termésben. Egyes helyeken teniszlabda nagyságú jég esett az égből.

Emberemlékezet óta nem tapasztalt ítéletidő söpört végig ma délután Arilje térségében. A viharos erejű széllökések taroltak maguk előtt mindent, az ökölnyi nagyságú jég pedig gépkocsikat, háztetőket, és az addig talpon álló termést zúzta szét. A jégeső a legnagyobb kárt Virovo faluban okozta. Mintegy 15 percen át megállás nélkül teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak. Az anyagi kár tetemes: összetörte a háztetőkön a cserepeket, az utcán parkoló gépkocsiknak belyukasztotta a szélvédőjét – mondta a vihar elcsendesedése után Branko Vukajlović, Arilje polgármestere.

ítéletidő
vihar
zivatar
jég
jégverés
anyagi kár
Drgačevo
Guča
Jégvédelmi rakéta

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.