Ugrás a tartalomra
Pixabay/sabinevanerp

Nyugdíjasok figyelmébe!

2023.01.22
08:01
2023.01.22
09:23
Forrás
Szerbiai RTV
Februártól nyílik lehetőség jelentkezni a gyógyfürdők ingyenes igénybevételére. A kisnyugdíjasok kérhetik.

Rendszeresek, biztosak és stabilak lesznek idén a nyugdíjjuttatások - ígéri a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap PR-igazgatója, Jelica Timotijević. A közmédia vendégeként elmondta, a januári nyugdíj 12,1 százalékkal lesz magasabb, így az idősek legalacsonyabb juttatása 20.631, a legmagasabb pedig 190.023 dinár lesz. A mezőgazdasági nyugdíjak esetében a legalacsonyabb összeg 16.220 dinár.

Megemelték a temetkezési költségek megtérítésének összegét is, ez most majdnem 57 ezer dinár.

Az illetékes azt is elmondta, hogy februárban hirdetik meg a nyugdíjasoknak a díjmentesen igénybe vehető 10 napos gyógyfürdőben való tartózkodás pályázatát. Azok az idősek jelentkezhetnek, akik az átlagnyugdíjnál, azaz mintegy 30 ezer dinárnál kevesebb havi juttatást kapnak.

nyugdíj
nyugdíjas
nyugdíjemelés
gyógyfürdő

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.