Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyugdíjba akar menni?

2018.12.24
08:00
Forrás
Szerbiai RTV
Újabb módosítások Szerbiában.

Január elsejétől újabb fél évvel meghosszabbítják a nyugdíjkorhatárt a nők számára Szerbiában. Idén még 62 évesen, jövőre már csak 62 és fél évesen vonulhatnak nyugdíjba. Nem csak ez változik, a korai nyugdíjba vonulás alsó korhatára is hosszabb lesz 6 hónappal. Legalább 57 évesnek kell majd lenni, és 38,5 letöltött munkaévvel kell rendelkezni. A férfiak esetében csak egy dolog módosul - megnövelték a korai nyugdíjba vonulók korhatárát. A feltétel a következő évtől már 57 év 8 hónap. Arra számítanak, hogy tömeg lesz a nyugdíjalapnál azok miatt, akik még idén elmennének nyugdíjba, ezért hosszabbított munkaidővel dolgoznak. December 31-én, hétfőn 18 óráig adhatják át a kérvényeket.

nyugdíj
nyugdíjkorhatár

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.