Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

„Ő az, aki az evangéliumokban hallgat”

2021.11.23
08:34
2022.01.20
11:38
Forrás
Pannon RTV
A ma emberét megszólító, egyháztörténeti örök kérdéseket feszegető rendezvénysorozatot bocsátott útjára a Keresztény Értelmiségi Kör a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központtal.

A két intézmény hosszú távú céljai között szerepel a további szoros együttműködés, amelynek során ismeretterjesztő előadások és különböző tribünök megtartására kerül sor. A rendezvénysorozat első állomása hétfő este volt a Zentai Alkotóházban, Szakály József prépost, topolyai plébános előadásában, Mária hitestársa, Szent József a férj címmel.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Szent József rendkívül fontos szent, az egyik legnagyobb szent, a római katolikus egyház fővédőszentje, ugyanakkor nagyon fontos és kevés információt tudunk róla. Érdekességként mindenféleképpen kiemelhető, hogy Szent Józsefről semmilyen verbális, szóbeli hagyomány nem maradt fenn. Ő az, aki az evangéliumokban hallgat.”

Hugyik Richárd
igazgató
Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ
Keresztény Értelmiségi Kör
Szakály József
Zenta

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.