Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Óbecsén egyre többen élnek a mediáció lehetőségével

2018-12-06
16:22
2018-12-06
16:29
Forrás
Pannon RTV
Az Alapfokú Bíróságnak köszönhetően Óbecsén egyre többen élnek a mediáció lehetőségével, hiszen olcsóbb is, gyorsabb is, ha pereskedés helyett közvetítő révén próbálnak megállapodni a felek.

Az alkalmazható alternatív vitarendezési lehetőség elterjedése érdekében az Igazságügyi Minisztérium, a Legfelsőbb Semmítőszék és az Európai Unió közös projektet hívott életre, amelyben az óbecsei bíróság is részt vesz. Az EU projektszakértői ma el is látogattak Óbecsére.

Dimitrije Šujeranović, projektvezető: „Az óbecsei bíróság jó eredményeket ért el, Óbecsén a bíróknak eddig jó kezdeményezéseik voltak, és mi azt szeretnénk, hogy az uniós alapok segítségével lehetővé tegyük, hogy ez a bíróság még jobb legyen, és a polgárok, a bírósági eljárások résztvevői Óbecsén és a környéken még elégedettebbek legyenek a bíróság munkájával.”

Óbecse
bíróság

Most

11:54, Frissítve: 12:00

Stabilizálták a Notre-Dame szerkezetét

Az építészek és az építőmunkások stabilizálták a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, a tűzoltók pedig péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.
10:43, Frissítve: 11:27

Eltűnnek a vizes élőhelyek

Továbbra is nagy gondot okoz a szárazság, nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a vizes élőhelyek, az állóvizek megmaradását is veszélyezteti.
21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.