Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Óbecsén egyre többen élnek a mediáció lehetőségével

2018-12-06
16:22
2018-12-06
16:29
Forrás
Pannon RTV
Az Alapfokú Bíróságnak köszönhetően Óbecsén egyre többen élnek a mediáció lehetőségével, hiszen olcsóbb is, gyorsabb is, ha pereskedés helyett közvetítő révén próbálnak megállapodni a felek.

Az alkalmazható alternatív vitarendezési lehetőség elterjedése érdekében az Igazságügyi Minisztérium, a Legfelsőbb Semmítőszék és az Európai Unió közös projektet hívott életre, amelyben az óbecsei bíróság is részt vesz. Az EU projektszakértői ma el is látogattak Óbecsére.

Dimitrije Šujeranović, projektvezető: „Az óbecsei bíróság jó eredményeket ért el, Óbecsén a bíróknak eddig jó kezdeményezéseik voltak, és mi azt szeretnénk, hogy az uniós alapok segítségével lehetővé tegyük, hogy ez a bíróság még jobb legyen, és a polgárok, a bírósági eljárások résztvevői Óbecsén és a környéken még elégedettebbek legyenek a bíróság munkájával.”

Óbecse
bíróság

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.