Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Óbecsén tartotta az utolsó nyílt napot a KODDE

2020.09.05
10:16
2020.09.05
15:57
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság több településén tartott nyílt napot az elmúlt időszakban a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület. A találkozókon a KODDE aktuális ösztöndíjpályázatának a részleteit ismertették.

Középiskolások és a felsőoktatásban résztvevő hallgatók kaphatnak támogatást a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület ösztöndíjpályázatán, amelynek részleteit az óbecsei Than Emlékházban ismertették az érdeklődőkkel.

A péterrévei Balassa Éva fia most kezdi a középiskolát: „Nagyon nagy segítséget jelentene, akár ha csak a busznak az árát fedezné havonta, mivel Péterrévéről Adára kell utazni, ez nagyon nagy segítség bárki számára.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A KODDE képviselői augusztus vége óta több településen is találkoztak a pályázó diákokkal és szüleikkel.

Krmpotity Bacsó Gabriella, a KODDE elnöke: „Nekünk az a célunk, hogy mivel jó képességű diákokról van szó, akik továbbtanulnak, megtanuljanak pályázni. Az idei covid-helyzet megmutatta azt, hogy nagyon el kell gondolkodni azon, hogy be merjék-e vállalni azt, hogy külföldön tanuljanak. Ebből a szempontból mindenféleképp azt tanácsoljuk, hogy maradjanak itthon, a Nemzeti Tanácsnak van ösztöndíjpályázata, van az Európa Kollégium, de a legfontosabb az, hogy megtanuljanak addig pályázni.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A pályázat részleteiről a KODDE honlapján, a www.kodde.org.rs címen és az egyesület közösségi oldalán is lehet tájékozódni.

Óbecse
KODDE
Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület
pályázat
nyílt nap

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű