Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ökológiai oktatótábor a Topolyai-tó partján

2021.07.19
13:34
2021.07.19
16:02
Forrás
Pannon RTV
Egyebek mellett madarász, rovarász, mikrobiológiai és növénytani szakcsoportban zajlik a munka.

A tavalyi kihagyás után idén újra megszervezték az Arcus Környezetvédő Egyesület ökológiai oktatótáborát. Az egy héten át tartó táborban a Topolyai-tó partján terepi munkán és szakmai előadásokon keresztül tanulhatnak a fiatalok még többet a környezetvédelemről és a különböző élőlényekről.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Idén 43 fiatal vesz részt a már több mint 30 éves múlttal rendelkező táborban. A résztvevőket a környezetvédelem, a természet és élővilágának megismerése köti össze. Kismiska Miklós: „Ha az ember tönkreteszi a természetet, akkor nemcsak tönkreteszi, hanem még élőhelye sem lesz. Mi azért dolgozunk az Arcusnál, hogy ez ne történjen meg.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A táborban különböző szakcsoportok munkája zajlik egyszerre. A fiatal táborlakók tanulhattak a hüllőkről, kétéltűekről, pókokról és a növényekről. A legnagyobb érdeklődés a madarász szakcsoport munkáját övezte. Antal Krisztián: „Tetszik, hogy a madarak különböző fajainak különféle szokásaik vannak, illetve itt megtapasztalhatjuk azt, hogy például egy gyűrűzés során hogy kell azt csinálni, ha felnőttként vissza akarunk térni ehhez, legyen valamennyi tapasztalatunk benne.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A terepi munka mellett számos szakmai előadás is elhangzik a hét során. Sihelnik József, titkár, Arcus Környezetvédő Egyesület: „A táborban tevékenykedő fiatal természetkutatók, illetve segítők, szakcsoportvezetők tartanak előadásokat különböző témákban, általában saját szakterületükről, és itt számos téma terítékre kerül a hét során. Több szakmai előadásról van szó, nagyon színes a felhozatal, sok mindenről hallhatnak a gyerekek, és bízunk benne, hogy valami azért meg is marad bennük a táborozás után, és környezettudatosabbak lesznek.”

Sihelnik József hozzátette, a tábor utolsó napján egy játékos verseny formájában mérik össze a fiatalok a hét folyamán megszerzett tudásukat.

természetvédelem
tábor
oktatás
Topolyai-tó
Arcus Környezetvédő Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:46, Frissítve: 17:52

Szinte minden marad a régiben

A szerbiai válságstáb döntött: nem kezdődik korábban a téli szünet, nem terjesztik ki a védettségi igazolások használatát, csak a dél-afrikai államokból érkezők beutazását korlátozzák az új koronavírus-variáns miatt.

Népszerű