Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Okos tábla minden iskolába

2019.12.30
17:30
2019.12.30
18:51
Forrás
Pannon RTV
700 millió dinárt költött iskolák felújítására idén a tartományi oktatási titkárság.

Emellett programokat, projekteket is pénzeltek - mondta el évzáró összefoglalójában Nyilas Mihály. A tartományi titkár a jövő évre vonatkozóan kiemelte a digitalizációt. Mint fogalmazott, a lexikális tudás átadása mellett fejleszteni kell a diákok problémamegoldó készségét. A következő évben az okos táblák és a digitális napló mellett a szükséges felszerelés beszerzésére fektetik majd a hangsúlyt - tette hozzá.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Eljuttatunk egy-egy interaktív táblát, okos táblát és hozzátartozó projektort minden iskolába. Ez egy nagy akció lesz. A tavasz folyamán kerül erre majd sor. Én úgy hiszem, hogy ez megvalósítható, ha jól megszervezzük. Az mellett, hogy sok helyen ilyen még nincs, azt szerettük volna, hogy ahol már van, oda is eljusson egy új, hiszen ez a trend, amit folytatni kell, és a digitalizáció az oktatásban szintén nagyon fontos, hogy megtörténjen.”

Nyilas Mihály
tábla
iskola

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.