Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Szkocsovszki László

Okosan az okostelefonnal!

2019-08-12
19:12
2019-08-12
19:20
Forrás
nlc.hu
Tudatosan használják a mobiljukat a fiatalok, pénzt keresnek vele és kreatívabbá válnak tőle. Legalábbis ők így látják a felnőttek által gyakran aggasztónak titulált helyzetet.

Egy 18–24 éveseket vizsgáló reprezentatív felmérés szerint 76 százalék úgy gondolja, tudatosabban használja a mobilját, mint az idősebbek. A fiatalok mindössze 8 százaléka gondolja úgy, hogy az okostelefon negatív hatással van az életére, inkább úgy vélik, hogy mobiljuk segítségével hatékonyabbak lehetnek. Az érintett korosztály 55 százaléka pénzt is keres a mobiljával, és sokan használják véleménynyilvánításra is: petíciót írnak alá, vagy követnek politikusokat, aktivistákat.

mobiltelefon
okostelefon
fiatalok
szülők
felmérés

Most

21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.