Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Okostelevíziót és laptopot kapott a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola

2021.11.18
16:39
2021.11.18
17:18
Forrás
Pannon RTV
A korszerű informatikai eszközöket a Magyar Nemzeti Tanács biztosította. A műszaki felszereltség javításával jelentősen javul majd az oktatás minősége.

Az új készülékek a magyar nyelv és irodalom tanteremben kapnak helyet. Az okostelevíziók lehetővé teszik az internetes tartalmak közvetlen elérését, valamint az okostelefonokkal és számítógépekkel való összekapcsolást is. Pozsár Csaba, igazgató, Petőfi Brigád Általános Iskola, Kúla: „Iskolánk már több éve igyekszik azon, hogy az oktatást és a tantermeket a legkorszerűbb informatikai eszközökkel szerelje fel, így a tavalyi év folyamán sikerült egy modern informatikai termet csinálni és beszerezni, és a tartományi titkárság is többször adott mind projektorokat, mind laptopokat arra, hogy a tantermekben az oktatás megfelelő minőségű legyen.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A Petőfi Brigád Általános Iskolában jelenleg mintegy 70 diák tanul magyar nyelven. Valka Károly, alpolgármester, Kúla: „Kúlán van a környéken az egyetlen olyan iskola, ahol magyar nyelven is folyik az oktatás, első évtől a nyolcadikig, és ezért fontos, hogy a gyerekek minél minőségesebben és minél jobban fel tudjanak készülni majd az életre, vagy a további tanulmányaikra.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Az okostelevíziók a koronavírus-járvány alatt már tudtak segíteni a távoktatásban otthoni körülmények között. Most az iskolákban szeretnék érdekesebbé és hatékonyabbá tenni az oktatási folyamatot. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A gyermekek érdeklődésének az ébren tartását és a figyelmük lekötését mindenképpen olyan órákkal tudják a tanárok előidézni, és olyan órákkal tudják valójában a gyermekeket megmozgatni is, és a tanulásba bekapcsolni, hogy ha interaktív órákat tartanak, hiszen most már magunk mögött kell, hogy tudjuk az egyszerű, a frontális órákat, amelyek különböző vizuális élményeket nem nyújtanak a gyermekeknek.”

A kúlai iskola a Magyar Nemzeti Tanács egyik kiemelt jelentőségű oktatási intézménye. Az új eszközök értéke közel 200 ezer dinár.

okostelevízió
laptop
Kúla
Petőfi Brigád Általános Iskola
Magyar Nemzeti Tanács
Pozsár Csaba
Valka Károly
Jerasz Anikó

Most

Népszerű