Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Októberben népszámlálás Szerbiában

2022.09.22
21:23
Forrás
Pannon RTV
A gyakorlati tudnivalókról volt szó a Közügyekben.

Október 1-je és 31-e között szervezik meg a népszámlálást Szerbiában. A munkát a népszámlálási biztosok személyesen végzik, felkeresik a polgárokat otthonukban, kérdőíveket töltenek ki a személyekre és a családokra is vonatkozóan is. Arról, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez kinézni, hogy milyen kérdésekre kell válaszolni, és hogy milyen következményei vannak, ha valaki nincs otthon az összeírás pillanatában.

Csonka Brigittát, Szabadka Város Népszámlálási Bizottságának tagját kérdeztük a Közügyekben.

népszámlálás
Közügyek
Csonka Brigitta

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.