Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ökumenikus istentisztelet a hősök emlékére Bácskossuthfalván

2021.03.15
18:25
2021.03.15
22:52
Forrás
Pannon RTV
Bácskossuthfalván ökumenikus istentisztelettel és a Kossuth-szobor megkoszorúzásával emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A megemlékezésen Orbán Viktor magyar miniszterelnök levelét Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete olvasta fel.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Hagyományosan, a bácskossuthfalvi református templomban megtartott ökumenikus istentisztelettel kezdődött a megemlékezés az 1848/49-es szabadságharc és forradalom hőseiről.

Pannon RTV/Huszár Dániel

A megemlékezés a világ hetedik legrégebbi Kossuth-szobránál folytatódott.

Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Méltán lehetünk büszkék arra, hogy településünk névadója, Kossuth Lajos egyik mozgatórugója volt az akkori eseményeknek. Élve szavaival, a haza örök, és nem csak az iránt tartozunk felelősséggel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete Orbán Viktor magyar miniszterelnök levelét olvasta fel az ünnepségen.

„A 173 évvel ezelőtt történt események ma azt üzenik nekünk, hogy közös sorsunk jobbra fordítása mindig azok kezében van, akik tudnak, akarnak és mernek is tenni a magyar nemzet felemelkedéséért. Ezzel a hittel és bátorsággal kell helytállnunk most is, amikor egy láthatatlan ellenség támadásának megújuló hullámaival harcolunk. A 48-as honvédek mai örökösei orvosok, ápolók, tudósok, rendvédelmi dolgozók, a fertőzésveszély ellenére mindennap munkába járó és hivatásukban helytálló emberek tíz és százezrei.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Közös értékeink ismerete és tisztelete nélkül nincs közösségi előrehaladás - mondta Juhász Bálint, a VMSZ elnökségi tagja ünnepi beszédében.

„A megerősödés az egyén szintjén kezdődik, csokorba fűzve, szinergiával fűszerezve valósul meg a nemzet megerősödése is. A mai vészterhes időkben az összefogás minden eddiginél fontosabb. Csak együtt közösen jutunk előre. Vigyázzunk egymásra, tisztelet a bátraknak, éljen a nemzet, éljen a vajdasági magyar közösség!”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A megemlékezés végén a résztvevők megkoszorúzták a Kossuth-szobrot.

ökumenikus istentisztelet
Bácskossuthfalva
megemlékezés
Kossuth-szobor
koszorúzás
Pintér Attila
Seffer Attila
VMSZ
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.