Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Olcsóbb és gyorsabb lesz a napelemek telepítése

2021.05.02
14:48
Forrás
Tanjug
Szerbia évente minimum 150 millió eurót költ majd az energiahatékonyság növelésére - jelentette ki Zorana Mihajlović energetikai miniszer.

Ez az ország, az energiaipar és háztartások számára is rendkívül fontos, mivel a fogyasztás észszerűsítése alacsonyabb számlákat jelent - tette hozzá a tárcavezető. Mihajlović szerint a rossz szigetelés miatt négyszer-ötször több áramot és hőenergiát fogyasztunk Szerbiában az EU tagállamaihoz képest. 

Egy új szabályozáson dolgoznak, amelynek eredményeként a családi házak tetőszerkezetén több napelemet láthatunk majd. Ezek beépítése és engedélyeztetése olcsóbb és gyorsabb lesz - nyilatkozta az energetikai miniszer.

napelem
energiahatékonyság
Zorana Mihajlović
Szerbia
támogatás

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű