Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Oltással kapcsolatban forduljon az orvoshoz!

2021.04.10
16:25
2021.04.10
16:42
Forrás
Pannon RTV
A polgároknak bízniuk kell az egészségügyi dolgozókban, konzultálniuk kell velük az oltásokról és a gyógyszerekről.

Azok hatékonyságával összefüggésben pedig több ezer oldalnyi bizonyíték van, amelyeket nem kell megkérdőjelezni - mondta Pavle Zelić, a szerbiai közmédia műsorában. A Szerbiai Gyógyszer-engedélyeztetési Ügynökség igazgatója hozzátette: elárasztottak bennünket az információk a közösségi hálókon, és a médián keresztül, ugyanakkor arra kell ösztönözni az embereket, hogy oltassák be magukat, és törjék meg az oltásokkal kapcsolatos tévhiteket. A leggyakoribb kérdések az oltások alkalmazhatóságára vonatkoznak. Zelić elmondta még, hogy az AstraZeneca oltás okozta eddig a legtöbb vitát. Leszögezte, ez az oltás, mint mindegyik más, megfelel a magas minőségi elvárásoknak, és továbbra is alkalmazható.

Pavle Zelić, igazgató, Szerbiai Gyógyszer-engedélyeztetési Ügynökség: „A mellékhatásokat vizsgáltuk. Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Gyógyszerügynökség egyértelműen kijelentette, hogy nem szabad korlátozni ennek az oltóanyagnak az alkalmazását, mert az előnyök messze felülmúlják a kockázatokat. Minden eddig megfigyelt trombózist nyomon követtek. A Szerbiai Gyógyszer-engedélyeztetési Ügynökség március 17-én és 24-én két értesítést tett közzé, felszólítva az egészségügyi dolgozókat, hogy kövessék nyomon a történteket. A mai napig egyetlen eset sem volt egyértelműen megerősítve számunkra, hogy a vérrög kialakulásának köze lenne ehhez az oltóanyaghoz.”

Pavle Zelić
oltás
koronavírus elleni védőoltás
AstraZeneca
Sinopharm

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű