Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Oltatlan egészségügyi dolgozó nem foglalkozhat páciensekkel

2021.08.23
10:00
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Egyszerűen elfogadhatatlan, ha egy egészségügyi dolgozó megfertőz egy kórházban kezelt személyt - erről beszélt a szerb közmédiában Radmilo Janković, a Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese.

A dél-szerbiai városból a kruševaci covid-kórházba utalják a betegeket. Itt az elmúlt egy hónapban megduplázódott a kezelt fertőzöttek száma - részletezte. Jellemzően idősek kerülnek kórházba, azonban a fiataloknál is kialakulhat súlyos klinikai kép. A vakcinációval kapcsolatban elmondta, úgy tűnik a felszólításokkal már nem lehet növelni az oltottak számát, más eszközökhöz kell nyúlni, ilyen lehetőség még a védettségi igazolvány bevezetése.

Azok az egészségügyi dolgozók, akik nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást, nem dolgozhatnak a páciensekkel, adminisztratív munkákat végeznek majd, és csak az alapfizetésüket kaphatják meg - ezt mondta Tatjana Adžić Vukičević a batajnicai covid-kórház igazgatója az Informernek. Szavai szerint ezzel a döntéssel a fizetésük lényegesen csökken. Hozzátette, a kórházak igazgatóinak egyeztetésén támogatták az illetékesek ezt a javaslatot, az egészségügyi miniszter pedig egyezett azzal, hogy készítsék el az oltatlan egészségügyi dolgozók listáját - mondta Vukičević.

Radmilo Janković
Tatjana Adžić Vukičević
covid-kórház

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.