Ugrás a tartalomra

Oltatlan egészségügyi dolgozó nem foglalkozhat páciensekkel

2021.08.23
10:00
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Egyszerűen elfogadhatatlan, ha egy egészségügyi dolgozó megfertőz egy kórházban kezelt személyt - erről beszélt a szerb közmédiában Radmilo Janković, a Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese.

A dél-szerbiai városból a kruševaci covid-kórházba utalják a betegeket. Itt az elmúlt egy hónapban megduplázódott a kezelt fertőzöttek száma - részletezte. Jellemzően idősek kerülnek kórházba, azonban a fiataloknál is kialakulhat súlyos klinikai kép. A vakcinációval kapcsolatban elmondta, úgy tűnik a felszólításokkal már nem lehet növelni az oltottak számát, más eszközökhöz kell nyúlni, ilyen lehetőség még a védettségi igazolvány bevezetése.

Azok az egészségügyi dolgozók, akik nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást, nem dolgozhatnak a páciensekkel, adminisztratív munkákat végeznek majd, és csak az alapfizetésüket kaphatják meg - ezt mondta Tatjana Adžić Vukičević a batajnicai covid-kórház igazgatója az Informernek. Szavai szerint ezzel a döntéssel a fizetésük lényegesen csökken. Hozzátette, a kórházak igazgatóinak egyeztetésén támogatták az illetékesek ezt a javaslatot, az egészségügyi miniszter pedig egyezett azzal, hogy készítsék el az oltatlan egészségügyi dolgozók listáját - mondta Vukičević.

Radmilo Janković
Tatjana Adžić Vukičević
covid-kórház

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.
15:13

A népmese bűvöletében

Hetvenhét magyar népmese címmel szerveztek vetélkedőt az újvidéki általános iskolák alsós tagozatai számára. A versenyt a helyi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tartották meg.
14:56, Frissítve: 15:02

A rózsaszín pólók napja van

A kortársak közötti erőszak megfékezésére irányuló nemzetközi napot a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában is megszervezték. A rózsaszín pólók napját minden évben február utolsó szerdáján tartják.

Népszerű