Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Olvasással a csillagokig

2022.03.21
14:13
2022.03.21
16:49
Forrás
Pannon RTV
Az Olvasással a csillagokig kvíz iskolák közötti fordulóját a Szabadkai Városi Könyvtárban tartották.

A megmérettetésen olyan általános és középiskolás diákok vettek részt, akik horvát nyelvű osztályba járnak. Két kategóriában versenyeztek: tudásfelmérésben és plakátkészítésben.

A szabályok ismertetésével vette kezdetét a verseny. A diákok két kategóriában versenyeztek: tudásfelmérés és plakátkészítés. Sara Dulić ez utóbbiban indult: „Felkészültünk úgy, hogy naplót csináltunk és jegyzetet készítettünk és megpróbáltuk feljegyezni, amit olvastunk. Így készültünk a plakátok tervezésére.”

Az általános iskolásoknak egy óra, a középiskolásoknak pedig másfél óra állt rendelkezésükre.

Bernadica Ivanković, a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársa: „A téma a könyv és a film. Ebben az évben mindkét korosztálynak három könyvet kellett elolvasnia, olyat, ami meg van filmesítve. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeznek az apró részletekre vagy mi az összefüggés a film és a könyv között.”

A két kategória legjobbjai képviselhetik Szabadkát a következő fordulón, amely májusban lesz. Akkor Horvátország legjobbjaival versenyeznek majd. A kvíz szervezője a Muraközi Könyvtárak Hálózata, míg Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Kiadóval együttműködve valósítja meg.

olvasási verseny
olvasás
könyvtár
könyv
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.