Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Olvasással a csillagokig

2022.03.21
14:13
2022.03.21
16:49
Forrás
Pannon RTV
Az Olvasással a csillagokig kvíz iskolák közötti fordulóját a Szabadkai Városi Könyvtárban tartották.

A megmérettetésen olyan általános és középiskolás diákok vettek részt, akik horvát nyelvű osztályba járnak. Két kategóriában versenyeztek: tudásfelmérésben és plakátkészítésben.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A szabályok ismertetésével vette kezdetét a verseny. A diákok két kategóriában versenyeztek: tudásfelmérés és plakátkészítés. Sara Dulić ez utóbbiban indult: „Felkészültünk úgy, hogy naplót csináltunk és jegyzetet készítettünk és megpróbáltuk feljegyezni, amit olvastunk. Így készültünk a plakátok tervezésére.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az általános iskolásoknak egy óra, a középiskolásoknak pedig másfél óra állt rendelkezésükre.

Bernadica Ivanković, a Szabadkai Városi Könyvtár munkatársa: „A téma a könyv és a film. Ebben az évben mindkét korosztálynak három könyvet kellett elolvasnia, olyat, ami meg van filmesítve. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire emlékeznek az apró részletekre vagy mi az összefüggés a film és a könyv között.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A két kategória legjobbjai képviselhetik Szabadkát a következő fordulón, amely májusban lesz. Akkor Horvátország legjobbjaival versenyeznek majd. A kvíz szervezője a Muraközi Könyvtárak Hálózata, míg Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Kiadóval együttműködve valósítja meg.

olvasási verseny
olvasás
könyvtár
könyv
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű