Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Olvasni jó

2018-06-01
17:11
2018-06-01
18:28
Forrás
Pannon RTV
Olvasni jó címmel szervezte meg egész napos eseményfolyamát a MTTK Hallgatói Önkormányzata. Mesélés, néptánc, kézműves foglalkozás várta a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket.

A rekkenő meleg sem akadályozta meg az olvasni szerető diákokat abban, hogy kedvenc könyvüket olvassák Szabadka főterén. Losonci Máté, diák, Ivan Goran Kovačić Általános Iskola, Szabadka: „Azért szeretek olvasni mert el tudom képzelni magamban a szerepeket, bele tudom magamat képzelni a szereplőnek a szerepébe, a filmeknél nem mert ott látom hogy ki kicsoda.”

Az esemény célja, hogy a gyerekeket a tapintható könyvek világába vezesse vissza. Béres Szinita, tag, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzat: „A gyerekek elfelejtenek könyvet venni a kezükbe, inkább a táblagépet és a számítógép előtt élik a mindennapjaikat, mi megpróbáljuk felhívni a figyelmüket arra, hogy a könyvek fontosak.”

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Dísztermében délután népmesemondó versenyt szerveztek a Kar Hallgatói Önkormányzatának tagjai. A megmérettetésre harmincöt alsós kisdiák érkezett. Csonti Melinda, tanár, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Felsőhegy: „Minden problémára meg lehet találni a megfelelő mesét is. És én arra buzdítom a gyerekeimet, hogy ne csak akkor olvassanak mesét, amikor muszáj, mert házi olvasmány, hanem akkor is amikor gondjuk, bajuk van.”

Raffai Judit, népmesekutató múzeumpedagógus és egyetemi tanár elmondása szerint az lenne a szerencsés, ha a pedagógusok és szülők élőszóban mesélnének. „A népmese élőszavas előadásának az a lényege, hogy egy nagyon interaktív folyamat, egy olyan kommunikációs folyamat, ahol a történet tömören, de mégis élvezhetően jelen van.”

A mesemondóverseny legjobbjai érdekes ajándékokban részesülnek.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.