Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Olvasni jó

2018-06-01
17:11
2018-06-01
18:28
Forrás
Pannon RTV
Olvasni jó címmel szervezte meg egész napos eseményfolyamát a MTTK Hallgatói Önkormányzata. Mesélés, néptánc, kézműves foglalkozás várta a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket.

A rekkenő meleg sem akadályozta meg az olvasni szerető diákokat abban, hogy kedvenc könyvüket olvassák Szabadka főterén. Losonci Máté, diák, Ivan Goran Kovačić Általános Iskola, Szabadka: „Azért szeretek olvasni mert el tudom képzelni magamban a szerepeket, bele tudom magamat képzelni a szereplőnek a szerepébe, a filmeknél nem mert ott látom hogy ki kicsoda.”

Az esemény célja, hogy a gyerekeket a tapintható könyvek világába vezesse vissza. Béres Szinita, tag, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzat: „A gyerekek elfelejtenek könyvet venni a kezükbe, inkább a táblagépet és a számítógép előtt élik a mindennapjaikat, mi megpróbáljuk felhívni a figyelmüket arra, hogy a könyvek fontosak.”

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Dísztermében délután népmesemondó versenyt szerveztek a Kar Hallgatói Önkormányzatának tagjai. A megmérettetésre harmincöt alsós kisdiák érkezett. Csonti Melinda, tanár, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Felsőhegy: „Minden problémára meg lehet találni a megfelelő mesét is. És én arra buzdítom a gyerekeimet, hogy ne csak akkor olvassanak mesét, amikor muszáj, mert házi olvasmány, hanem akkor is amikor gondjuk, bajuk van.”

Raffai Judit, népmesekutató múzeumpedagógus és egyetemi tanár elmondása szerint az lenne a szerencsés, ha a pedagógusok és szülők élőszóban mesélnének. „A népmese élőszavas előadásának az a lényege, hogy egy nagyon interaktív folyamat, egy olyan kommunikációs folyamat, ahol a történet tömören, de mégis élvezhetően jelen van.”

A mesemondóverseny legjobbjai érdekes ajándékokban részesülnek.

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

15:10, Frissítve: 15:19

Papírért palánta...

Az Újvidéki Tavasz elnevezésű kiállítást március 21-e és 23-a között rendezik meg a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.