Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Olvasókör nyílt a kelebiai Márton Áron Közösségi Házban

2019-02-04
19:02
2019-02-04
19:22
Forrás
Pannon RTV
A csaknem 200 könyvet tartalmazó könyvtárban a vallási és szépirodalmi műveken kívül gyerekeknek szóló mesekönyvek is helyet kaptak. Minden kedden 15 és 17 óra között várják az olvasni vágyókat.

Kelebia Helyi Közösségben egyre több olyan kulturális tevékenység zajlik, amely összehozza a lakosokat - hangzott el a megnyitó eseményen. Magosi Zsuzsanna, polgármesteri tanácsos, Szabadka: „Olyan tevékenységek, olyan aktivitások, olyan hagyományteremtő események vannak itt, Kelebián, amelyek vonzzák a polgárokat nemcsak Kelebiáról, hanem a környékbeli helyi közösségekből, más településekről is.”

Az olvasásra nevelés nemcsak az oktatási intézmények, hanem a művelődési egyesületek feladata is - emelte ki Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke: „Nagyon fontos az is, hogy megtanítsák őket, hogyan és mihez nyúljanak hozzá, ami az irodalmat illeti, ami akár a tudomány világába egy kicsit elkalauzolja őket.”

A könyvtár rendezését és működtetését Kovács Erzsébet, nyugalmazott könyvtáros vállalta magára - mondta Paskó Csaba, a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „Magángyűjtemény volt először Kovács Erzsike részéről. Viszont nekünk vannak testvértelepülési kapcsolataink, és például karácsonyra Algyőtől száz kötetet, pontosabban 99 kötetet kaptunk az Algyői Könyvtártól ajándékba.”

Az ingyenes könyvtárhasználattal a magyar nyelv ápolása mellett a közösségépítés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Kelebia
Márton Áron Közösségi Ház
Paskó Csaba
Sutus Áron
könyvtár

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.