Ugrás a tartalomra

Olvasókör nyílt a kelebiai Márton Áron Közösségi Házban

2019.02.04
19:02
2019.02.04
19:22
Forrás
Pannon RTV
A csaknem 200 könyvet tartalmazó könyvtárban a vallási és szépirodalmi műveken kívül gyerekeknek szóló mesekönyvek is helyet kaptak. Minden kedden 15 és 17 óra között várják az olvasni vágyókat.

Kelebia Helyi Közösségben egyre több olyan kulturális tevékenység zajlik, amely összehozza a lakosokat - hangzott el a megnyitó eseményen. Magosi Zsuzsanna, polgármesteri tanácsos, Szabadka: „Olyan tevékenységek, olyan aktivitások, olyan hagyományteremtő események vannak itt, Kelebián, amelyek vonzzák a polgárokat nemcsak Kelebiáról, hanem a környékbeli helyi közösségekből, más településekről is.”

Az olvasásra nevelés nemcsak az oktatási intézmények, hanem a művelődési egyesületek feladata is - emelte ki Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke: „Nagyon fontos az is, hogy megtanítsák őket, hogyan és mihez nyúljanak hozzá, ami az irodalmat illeti, ami akár a tudomány világába egy kicsit elkalauzolja őket.”

A könyvtár rendezését és működtetését Kovács Erzsébet, nyugalmazott könyvtáros vállalta magára - mondta Paskó Csaba, a kelebiai Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „Magángyűjtemény volt először Kovács Erzsike részéről. Viszont nekünk vannak testvértelepülési kapcsolataink, és például karácsonyra Algyőtől száz kötetet, pontosabban 99 kötetet kaptunk az Algyői Könyvtártól ajándékba.”

Az ingyenes könyvtárhasználattal a magyar nyelv ápolása mellett a közösségépítés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Kelebia
Márton Áron Közösségi Ház
Paskó Csaba
Sutus Áron
könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.