Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Önfeledten játszhatnak a szentmihályi gyerekek

2018-10-18
18:43
2018-10-18
20:44
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében sok szórványóvoda lett felújítva, kapott játszósarkot, játszóteret. A bánáti Szentmihályon 64 gyerek vehette ma birtokba az új játszóteret.

Új játszóteret kaptak a szentmihályi óvodások. Mivel az óvoda az iskola keretében működik, így az alsósok is kihasználták a kellemes időt, hogy kipróbálják az újdonságokat. Miller Erik, óvodás, Szentmihály: „Szeretek nagyon mászkálni. Fára, meg mindenhova. Azért, mert onnan látom a madarakat meg mindent.”

A játszóteret Petkovics Márta, a Magyar Összefogás jelöltje nyitotta meg. Mint mondta, minden kisközösség fontos: „Látjuk, hogy mily nagy örömmel játszanak itt a gyerekek. Én azt gondolom, hogy ők is megérdemlik azt, amit a többi gyerek. Igyekszünk mindenhol egyformán segíteni a magyarságot, és a kisközösségek is fontosak számunkra.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A szentmihályi óvodában magyar nyelven két csoportban zajlik a nevelői-oktatói munka. Az idén tizenkét óvodásuk van. Takarics Kovács Mónika, óvónő, Szentmihály: „Nem csak az óvodások, hanem az alsós diákok is nagyon sokat itt játszanak, és próbálunk minden időt arra fordítani, hogy kint legyünk a szabadban. A mozgás fontos számukra ebben a világban, ahol egyre többet ülnek bent. Ez nagyon sokat számít nekünk.”

Az elvándorlás Szentmihályon is jellemző, azonban nem akkora mértékben, mint más magyarlakta településeken. Molnár Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „Próbáljuk mindegyik gyereket, mindegyik szülőt megszólítani, pedagógust is, hogy itt maradjanak, itt boldoguljanak a szülőföldön. A gyerekeknek teremteni egy jobb jövőt, békéset, izgalmasabbat ilyen projektekkel, ilyen adományokkal.”

Szentmihályon új házakat látni, rendezett a határ. Több mint 70 ezer négyzetméternyi fóliasátorban termelnek. Az ipari növénytermesztés mellett kertészkednek is a határban. Ők a bánáti zöldségpiacok egyik legnagyobb ellátói.

Szentmihály
óvoda
játszótér
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:43

Egyre több cserkészcsapat alakul Vajdaságban

Több szintű vezetőképzést és felnőttképzést is szervezett tavaly a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, ennek köszönhetően több helyen vannak alakulóban cserkészcsapatok – hangzott el a közgyűlésen.
15:00, Frissítve: 15:11

Đoković vs. Dzsaziri

A tunéziai Malek Dzsazirival játszik Novak Đoković szerb világelső teniszező a dubaji tenisztornán - ez derült ki a mai sorsoláson.
12:02, Frissítve: 12:08

A nyelv az identitásmegőrzés kulcsa

Antalfalván huszadik alkalommal ünnepelték meg az anyanyelv nemzetközi napját. A községben használatban levő négy nyelven olvasták fel az UNESCO főtitkárának köszöntőjét.
10:43, Frissítve: 10:49

Folytatódik a tavaszias időjárás

A térségünkben csapadékra csak a jövő hét első felében számíthatunk - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.