Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Önfeledten játszhatnak a szentmihályi gyerekek

2018-10-18
18:43
2018-10-18
20:44
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében sok szórványóvoda lett felújítva, kapott játszósarkot, játszóteret. A bánáti Szentmihályon 64 gyerek vehette ma birtokba az új játszóteret.

Új játszóteret kaptak a szentmihályi óvodások. Mivel az óvoda az iskola keretében működik, így az alsósok is kihasználták a kellemes időt, hogy kipróbálják az újdonságokat. Miller Erik, óvodás, Szentmihály: „Szeretek nagyon mászkálni. Fára, meg mindenhova. Azért, mert onnan látom a madarakat meg mindent.”

A játszóteret Petkovics Márta, a Magyar Összefogás jelöltje nyitotta meg. Mint mondta, minden kisközösség fontos: „Látjuk, hogy mily nagy örömmel játszanak itt a gyerekek. Én azt gondolom, hogy ők is megérdemlik azt, amit a többi gyerek. Igyekszünk mindenhol egyformán segíteni a magyarságot, és a kisközösségek is fontosak számunkra.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A szentmihályi óvodában magyar nyelven két csoportban zajlik a nevelői-oktatói munka. Az idén tizenkét óvodásuk van. Takarics Kovács Mónika, óvónő, Szentmihály: „Nem csak az óvodások, hanem az alsós diákok is nagyon sokat itt játszanak, és próbálunk minden időt arra fordítani, hogy kint legyünk a szabadban. A mozgás fontos számukra ebben a világban, ahol egyre többet ülnek bent. Ez nagyon sokat számít nekünk.”

Az elvándorlás Szentmihályon is jellemző, azonban nem akkora mértékben, mint más magyarlakta településeken. Molnár Attila, jelölt, Magyar Összefogás: „Próbáljuk mindegyik gyereket, mindegyik szülőt megszólítani, pedagógust is, hogy itt maradjanak, itt boldoguljanak a szülőföldön. A gyerekeknek teremteni egy jobb jövőt, békéset, izgalmasabbat ilyen projektekkel, ilyen adományokkal.”

Szentmihályon új házakat látni, rendezett a határ. Több mint 70 ezer négyzetméternyi fóliasátorban termelnek. Az ipari növénytermesztés mellett kertészkednek is a határban. Ők a bánáti zöldségpiacok egyik legnagyobb ellátói.

Szentmihály
óvoda
játszótér
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás

Most

10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.
08:54, Frissítve: 10:30

Hurrikán érkezik a Bermuda-szigetekhez

Helyi idő szerint ma este érintheti a térséget. Az amerikai hurrikánkutató központ közleménye szerint a 3-as fokozatú hurrikán széllökéseinek sebessége eléri az óránkénti 185 kilométeres sebességet.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.