Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Önkéntes véradás lesz kedden Csantavéren

2023.01.23
10:47
Forrás
Közlemény
Az önkénteseket a parókia épületében várják.

Minden egészséges 18 és 65 év közötti személy adhat vért, viszont véradás előtt ajánlott a könnyű étkezés és a folyadékbevitel – tanácsolja Nevena Lukić, a szabadkai Vöröskereszt munkatársa. Szerinte az is fontos, hogy a polgárok pihenten érkezzenek a véradásra, előző napon nem ajánlatos nehéz fizikai terhelésnek kitenni a szervezetüket.

Aki az előző 7 napban fájdalomcsillapítót vett be, el kell halasztania a véradást, és azok sem adhatnak vért, akik az akció előtti 6 órában alkoholt fogyasztottak. A véradás előtti és utáni két órában nikotintartalmú termékeket sem javallott használni.

véradási akció
Csantavér

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.