Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Önkéntes véradási akciót szerveztek Felsőhegyen

2021.03.23
13:25
2021.03.23
22:08
Forrás
Pannon RTV
A bácskai településen minden negyedik hónapban várják a véradókat.

A felsőhegyi lakosok évente háromszor tudnak a faluban vért adni. Elmondták, fontosnak tartják az akciót, hiszen ezzel a gesztussal embertársainkon tudnak segíteni.

Rác Szabó Rózsa: „Már több éve adok vért és anno a szomszédasszony vett rá, meg ugye megnézik, hogy találnak-e valamilyen betegséget.

- Ön szerint miért fontos a véradás?

- Azért, hogy emberek életét mentsük meg.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A felsőhegyi Gulyás Zsuzsanna már évtizedek óta rendszeres véradó. Elmondása szerint a véradást követően sokkal jobban érzi magát.

„30 körül van a véradásom száma. Én úgy érzem, hogy ha ebben tudok segíteni az embereknek, akkor miért ne? Úgy érzem, hogy ezzel nem leszek kevesebb, 3,5-4 dl között vesznek ki vért. Ez nekem semmi, másik embernek ez az életet jelenti.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Felsőhegyen közel tíz önkéntes véradó vett részt az akcióban. Milan Muškinja a Vöröskereszt zentai szervezetének titkára elmondta, a jelenlegi helyzetben a részvételi szám elfogadható.

„Zenta községben tavaly 760 véradó volt. Abból 560 zentai, míg 200 aktivista Csóka vagy Magyarkanizsa községből származó polgár, akik Zentán dolgoznak, illetve a középiskolások.”

Szerbiának kevés a vérkészlete, minden vércsoportból hiány van, ezért arra kérik a polgárokat, hogy aki teheti, adjon vért.

véradás
önkéntes
Felsőhegy
Vöröskereszt

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.