Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Önkéntes véradási akciót szerveztek Martonoson

2021.09.14
12:30
2021.09.14
16:43
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25 akció a község területén.

A martonosi helyi közösség nagytermében megtartott akcióra érkezett a helyi Đurđević Siniša is. Eddig 14 alkalommal adott vért: „Sokszor voltam operáláson kiskoromban, bár nem kaptam vért, de úgy gondoltam, hogy nem ártana, ha én is segítenék valakinek a fájdalmába.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25. akció a Tisza-menti község területén. Ezúttal összesen 16-an adtak vért.

Baráth Szabolcs, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Igaz, hogy ez a szám nem mondható soknak, de ismerjük a környéken, hogy hogy alakulnak a népességi adatok, és ahhoz képest ez jónak számít és a kórház nagyon örül minden egyes véradónak.”

Véradónak bármikor lehet jelentkezni, feltétel a megfelelő egészségügyi állapot és a betöltött 18. életév. A férfiak háromhavonta, míg a nők négy havonta adhatnak vért.

Martonos
önkéntes
Vöröskereszt
véradási akció
véradás
véradó

Most

16:09, Frissítve: 16:18

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 16:17

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.
14:23

Szeles idő és csapadék várható

Szombaton még fátyolfelhős-napos időre számíthatunk, vasárnapra virradóan azonban újabb csapadék érkezik, eső, havas eső várható és megélénkülhet az északi szél. A hétvégén a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, a legalacsonyabb hőmérséklet -3 és 0

Népszerű