Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Önkéntes véradási akciót szerveztek Martonoson

2021.09.14
12:30
2021.09.14
16:43
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25 akció a község területén.

A martonosi helyi közösség nagytermében megtartott akcióra érkezett a helyi Đurđević Siniša is. Eddig 14 alkalommal adott vért: „Sokszor voltam operáláson kiskoromban, bár nem kaptam vért, de úgy gondoltam, hogy nem ártana, ha én is segítenék valakinek a fájdalmába.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25. akció a Tisza-menti község területén. Ezúttal összesen 16-an adtak vért.

Baráth Szabolcs, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Igaz, hogy ez a szám nem mondható soknak, de ismerjük a környéken, hogy hogy alakulnak a népességi adatok, és ahhoz képest ez jónak számít és a kórház nagyon örül minden egyes véradónak.”

Véradónak bármikor lehet jelentkezni, feltétel a megfelelő egészségügyi állapot és a betöltött 18. életév. A férfiak háromhavonta, míg a nők négy havonta adhatnak vért.

Martonos
önkéntes
Vöröskereszt
véradási akció
véradás
véradó

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.