Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Önkéntes véradási akciót szerveztek Martonoson

2021.09.14
12:30
2021.09.14
16:43
Forrás
Pannon RTV
A Magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25 akció a község területén.

A martonosi helyi közösség nagytermében megtartott akcióra érkezett a helyi Đurđević Siniša is. Eddig 14 alkalommal adott vért: „Sokszor voltam operáláson kiskoromban, bár nem kaptam vért, de úgy gondoltam, hogy nem ártana, ha én is segítenék valakinek a fájdalmába.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Közkórház transzfúziós szolgálatának közös szervezésében eddig ez volt a 25. akció a Tisza-menti község területén. Ezúttal összesen 16-an adtak vért.

Baráth Szabolcs, Vöröskereszt, Magyarkanizsa: „Igaz, hogy ez a szám nem mondható soknak, de ismerjük a környéken, hogy hogy alakulnak a népességi adatok, és ahhoz képest ez jónak számít és a kórház nagyon örül minden egyes véradónak.”

Véradónak bármikor lehet jelentkezni, feltétel a megfelelő egészségügyi állapot és a betöltött 18. életév. A férfiak háromhavonta, míg a nők négy havonta adhatnak vért.

Martonos
önkéntes
Vöröskereszt
véradási akció
véradás
véradó

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.