Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Önkéntes véradást szerveztek Törökbecsén

2022.07.07
16:11
2022.07.07
16:24
Forrás
Pannon RTV
Hetvennyolc törökbecsei jelent meg a negyedik, tervezett önkéntes véradási akción, melyet ez alkalommal is a Vajdasági Transzfúziós Intézet a helyi Vöröskereszttel együtt szervezett. A jótékonykodók közül heten adtak először vért.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A véradási akciónak a helyi Idősek Klubjának székháza adott otthont, ahova most főként az A vércsoporttal rendelkező önkénteseket várták, mivel ebből van jelenleg a legnagyobb hiány. 

Egyébként a bánáti település önkéntesei a körzet legaktívabb véradói. Törökbecsén évente hat tervezett véradási akciót szerveznek, de a Vajdasági Transzfúziós Intézet kérésére februárban, valamint márciusban rendkívüli gyűjtést is tartottak, sőt abban az esetben, ha arra újra szükség mutatkozik, azonnal intézkednek.

A törökbecseiek jótékonykodó csapatához évről évre mind többen csatlakoznak, így míg tavaly negyvenöt, idén ezidáig már húsz újabb önkéntessel dicsekedhetnek - emelte ki Dunja Svirčev Šeljmeši, a Vöröskereszt törökbecsei szervezetének titkára. Hozzátette, idén „A szívem humánus ritmussal dobog” nevű projektjükre, az önkormányzat mintegy 90 000 dináros keretösszeget hagyott jóvá, melynek köszönhetően hamarosan elismervényben és ajándékban részesülnek mindazok a férfiak és nők, akik 2020-ban és '21-ben ötödik, tizedik, huszadik, harmincötödik, ötvenedik, hetvenötödik vagy századik alkalommal adtak vért. Emellett a projekt nevének üzenetével reklámanyagokat is nyomtattatnak, amelyeket helyieknek osztogatnak majd azzal a céllal, hogy csatlakozzanak a jótékonykodókhoz, hiszen egy önkéntes akár három emberi életet menthet meg.

Törökbecse községben legközelebb július 21-én Beodra-Karlován és Bocsáron várják újra az önkéntes véradókat. 

véradás
Törökbecse

Most

12:57, Frissítve: 13:03

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.