Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Önkormányzati fejlesztések a tartomány segítségével

2021.02.17
16:41
2021.02.17
22:50
Forrás
Pannon RTV
Több mint 3,3 milliárd dinár értékben járul hozzá a tartományi kormány 24 önkormányzat gazdasági fejlesztéséhez.

A beruházások az infrastruktúrát, a vízvédelmet, a vízgazdálkodást, az alapfokú oktatást és a sportot érintik Vajdaság területén.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az önkormányzatok képviselői a szerződéseket a tartományi kormány épületében írták alá. A kishegyesi szennyvíztisztító várhatóan még idén nyáron elkészülhet. A szennyvíztároló munkálatai további két évet vesznek igénybe. 307 millió dinár támogatást kapott a község. Marko Lazić, polgármester, Kishegyes: „Ez megoldja majd a Krivaja problémáját, illetve Kishegyes község lakosainak gondjait. A következő években pályázunk majd a szennyvízhálózat kiépítésére is. Ha ezt a három beruházást egy kalap alá vesszük és összevonjuk, akkor végre befejeződik Kishegyes önkormányzatának csatornázása.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Topolya község polgármestere, Szatmári Adrián két szerződést írt alá. A szennyvíztisztító kiépítésének folytatására, valamint a főgyűjtőcsatorna újabb 2 kilométeres szakaszának kiépítésére közel 200 millió dinárt láttak elő. „A szennyvíztisztító esetében az idei évben be kell, hogy fejeződjenek a kivitelezési munkálatok. Nyárra tervezzük a próbaüzemet. Őszre már működésbe is léphet ez a berendezés. Ami a csatornázást illeti, miután aláírtuk a szerződést, lefolytatjuk a közbeszerzést, kiírjuk a pályázatot. Valamikor a nyár folyamán ennek a beruházásnak is be kell fejeződnie.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke elmondta, lépésről lépésre kezdik meg a Krivaja mintegy 60 km hosszúságú szakaszának tisztítását. Hozzátette, a többéves munkafolyamat végeztével jobb életfeltételeket biztosítanak majd a környékbeli lakosoknak. „Az észak-bánáti körzetből sok befektetéssel kapcsolatos kérés érkezik, amelyeket nem láttunk előre az idei tartományi költségvetésben, de tartalékeszközöket különítettünk el. Nyilvánosan felhívom az észak-bánáti önkormányzatok képviselőinek figyelmét, hogy kövessék a pályázati lehetőségeket. A tartalékalapokból járulunk hozzá terveik megvalósításához.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A tartományi kormány elnöke hozzátette, még idén befejeződhet a Szabadkai Népszínház is. Legfeljebb 90 napon belül átadják a nagykikindai és a hertelendyfalvi piacot. Emellett további pénzt láttak elő a regionális úthálózat karbantartására, a verbászi művelődési ház felújítására, valamint a nagybecskereki Városi Stadion munkálatainak fennmaradt költségeire.

tartományi kormány
támogatás
fejlesztés
beruházás
szennyvíztisztító
infrastruktúra
csatornahálózat
Marko Lazić
Szatmári Adrián
Igor Mirović

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:22, Frissítve: 10:27

Három emlékfát ültettek

Hagyományőrzés céljából a három testvértelepülés Kunszentmiklós, Nagyvázsony és Székelykeve elhatározták, hogy három emlékfát ültetnek a székelykevei tájház udvarába.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.