Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Online Nagyszülők

2018-11-07
18:57
2018-11-07
19:10
Forrás
Pannon RTV
Szerdán délután ért véget a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban az Online Nagyszülők kurzus Szabadkán. Az idősebbeket tanították meg a számítógép és az internet használatára.

Hat alkalommal jöttek főként szabadkai idősebbek a képzésre. Ficsor Kata is a tanuló-padban ült: „Elég szépen haladunk. A tanárnő megmagyarázta, hogy kell, mint kell, és az internetet tudjuk használni. Levelet írunk, a Facebook-ot tudjuk ezután használni és így könnyebb lesz a kommunikáció a külföldön élőkkel.”

Hődöl József is részt vett a tanfolyamon. „Megtanultuk az internet-használatot, levélírást, meg egyéb dolgokat a számítógépekkel kapcsolatban.”

László Aranka, a kurzus vezetője nem véletlenül büszke a tanítványokra: „Egy nagyon lelkes csoporttal volt szerencsém együtt dolgozni, akik szorgalmasan, érdeklődést mutatva, rendszeresen jártak erre a képzésre. Nagyon meg vagyok velük elégedve, megdicsérném őket, tekintve azt, hogy mi volt tervben és kb. meddig jutottunk el.”

Első ízben szervezték meg a tanfolyamot, de a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a jövőben is minden korosztály számára tervez hasonló képzéseket. Kosányi Tamás, képzési referens, VM4K: „Bő egy hónap távlatából visszanézve azt látjuk, legalábbis személyesen azt tapasztaltam, hogy a résztvevők örömmel jönnek. Akikkel beszéltem, pozitív dolgokat mondtak és nagyon élvezték ezt a képzést.”

A tanfolyamon való részvételért mind a tizennyolc résztvevő emléklapot vehetett át.

Vajdasági Magyar Képző-
Kutató- és Kulturális Központ
Szabadka
Online Nagyszülők

Most

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.