Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Online oktatás helyett hosszabb őszi szünet

2021.10.28
22:23
2021.10.28
22:49
Forrás
Kurir.rs, Tanjug
Hosszabb legyen az őszi szünet, de ne legyen online oktatás.

Ezt javasolja ülése után az illetékes minisztérium által összehívott szakcsoport. A döntés a köztársasági válságstáb kezében van, amely a bejelentések szerint holnap ül össze. Egyelőre nincs határozat arról sem, hogy a november elejére tervezett iskolaszüneti napokat mennyivel toldanák meg. Az eredeti ötlet szerint november 11-én és 12-én nem kellett volna a gyerekeknek iskolába menni, ezt a kétnapos szünetet hosszabbíthatják meg most. 

Később Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter is megszólalt a témában. Ő már azt nyilatkozta, vélhetően meghosszabbítják a november 11-e és 14-e közötti tanítási szünetet a szerbiai iskolákban. Úgy fogalmazott, hogy az eredetileg tervezett szünetet 9 naposra növelik. Ezzel a lépéssel tervezik megszakítani a koronavírus-járvány terjedését az oktatási intézményekben - mondta a tárcavezető.

online
távoktatás

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.