Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Oratórium 2022

2022.06.28
14:25
2022.06.28
16:27
Forrás
Pannon RTV
A tanítás éppen hogy befejeződött, de a muzslyai gyerekek számára máris megszervezték az első közös foglalkozást. Vasárnap óta a katolikus plébánia udvarában, illetve az Emmausz Kollégiumban 15 animátor foglalkozik az iskolás és óvodás gyerekkel.

A tanítási szünetben sok gyerek nem tudja hasznosan eltölteni a szabadidejét. Vannak, akik még ezekben a szabadba csalogató időben is szobájukban, a számítógép előtt maradnak.

Kalapis Sztoján, muzslyai plébános: „Mikor itt vannak, mikor szórakoznak, mikor valamit tanulnak, valamit kézimunkáznak, vagy éppen énekelnek – ez mind hasznos számukra, és jól érzik magukat. Muzslyán, most jelen pillanatban 150-160 gyerek van az iskolában, és itt az oratóriumon pedig száz gyerek jött el.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Ezekre a foglalkozásokra járni nem kötelező. Mindenki önszántából jár, kezdve az óvodásoktól az animátorokig.

Rácz Lea, animátor: „Három éve vagyok animátor. Számomra ez egy nagyon szép hivatás, mert a gyerekeket boldoggá tesszük, a nyári szünetüket egy kicsikét „földobjuk” ne legyenek azok az unalmas hétköznapok, hanem egy kicsit valami új is történik velük.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A gyerekek számára a plébániaudvar és a kollégium tágas és biztonságos helyet biztosít a foglalkozásokra és a kikapcsolódásra.

Kocsis Erik, vezető animátor: „Hagyományosan a templom udvarában tartjuk, a kollégiumban, az Emmausz kollégiumban. A gyerekek tudnak focizni, rollerezni, labdás játékokat játszhatnak, bármit. Az animátorokkal bármit játszhatnak, amit szeretnének. Asztalitenisz, asztali foci. A felsős korosztály fába tud égetni, de azt csak a hetedikes és nyolcadikos diákok.”

Pannon RTV/Lukács Attila

 A foglalkozásokra sok a visszajáró, hiszen mindenki megtalálhatja magának azt, amit a legjobban szeret.

Molnár Rita, a helyi Szervó Mihály általános iskola negyedikes tanulója: „Pontosan nem tudom, hány éve járok, de azt hiszem, hogy két éve járok ide. Szerintem ez nagyon jó. Meg amit ebbe a pár napba csináltunk, amikor elkezdődött, hát van ilyen arcfestés, szabad foglalkozások, amikor bármit bírunk csinálni. Van rajzolás, papírhajtogatás, focizás.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A résztvevők számára kirándulást szerveznek és fürdés is lesz. Az oratórium vasárnap közös műsorral zárul.

oratórium
Muzslya
Kalapis Sztoján
gyerekek

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.