Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak

2019-02-25
15:39
Forrás
hirado.hu
A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak.

Foto: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ezt mondta Orbán Viktor az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján, Egyiptomban. A Sarm-es-Sejkben megrendezett tanácskozáson a magyar miniszterelnök elmondta, a tapasztalat az, hogy a kölcsönös tisztelet alapján kell eljárni, a különböző népek kulturális, vallási és politikai hagyományait tiszteletben kell tartani. Mint mondta, a másik tapasztalat az, hogy a demográfia erejét nem szabad alábecsülni. Beszédében Orbán kiemelte: azt tapasztalja, az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az NGO-k, a pénzügyi spekulánsok és a média erős befolyást gyakorol a migrációs politikára és ezen keresztül az európai-arab kapcsolatokra is. Megjegyezte: a magyar politika kiindulópontja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell szétosztani.

Orbán Viktor
Európai Unió
Arab Liga

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.