Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán: A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak

2019.02.25
15:39
Forrás
hirado.hu
A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Foto: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ezt mondta Orbán Viktor az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján, Egyiptomban. A Sarm-es-Sejkben megrendezett tanácskozáson a magyar miniszterelnök elmondta, a tapasztalat az, hogy a kölcsönös tisztelet alapján kell eljárni, a különböző népek kulturális, vallási és politikai hagyományait tiszteletben kell tartani. Mint mondta, a másik tapasztalat az, hogy a demográfia erejét nem szabad alábecsülni. Beszédében Orbán kiemelte: azt tapasztalja, az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az NGO-k, a pénzügyi spekulánsok és a média erős befolyást gyakorol a migrációs politikára és ezen keresztül az európai-arab kapcsolatokra is. Megjegyezte: a magyar politika kiindulópontja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt kell szétosztani.

Orbán Viktor
Európai Unió
Arab Liga

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.