Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ótos Csilla

Óriási a nyomás az egészségügyön, szigorúbb intézkedéseket kér a válságstáb

2021.10.18
11:05
Forrás
Szerbiai RTV
A jelenlegi járványügyi helyzetből az oltás az egyetlen kiút - hangsúlyozta Dr. Predrag Kon a Szerbiai RTV reggeli műsorának vendégeként.

A válságstáb tagja rámutatott arra is, hogy a kollektív immunitás elérésétől még messze vagyunk. Ana Brnabić egyébként vasárnap egyeztetett a válságstáb egészségügyi részével. A szerb kormányfővel való egyeztetés során az orvosok a szigorúbb intézkedések bevezetését kérték, ami például a munkaidő lerövidítését jelentené. Tíz napig csak az lenne nyitva, ami létfontosságú. A járványügyi szakorvos kiemelte, hogy a vírus gyorsabban terjed a 30 és 55 év közötti korosztálynál, mivel a legtöbbjük nincs beoltva.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Ugyanakkor követeltük, hogy az intézkedések végrehajtásának ellenőrzése a lehető legmagasabb legyen, és a büntetéseket nyilvánosságra kellene hozni. Követeltük továbbá az öt főnél nagyobb nyilvános összejövetelek betiltását is. Tehát mindent, ami megakadályozná a tömeges összejöveteleket és tömeges fertőzéseket.”

A Szerbiai Klinikai Központ fertőző osztályán egyébként már nincs szabad ágy, a kórházban fekvők 90 százaléka oltatlan - erről beszélt a Szerbiai RTV-nek Dr. Ivana Milošević. Az egészségügyi intézmény igazgatóhelyettese hozzátette, naponta mintegy 200 koronavírus-gyanús esetet vizsgálnak meg. Szerinte az egyik legnagyobb gond, hogy a betegek az utolsó pillanatig várnak, mire orvoshoz fordulnak. Ha rosszul érzik magukat, azonnal forduljanak orvoshoz - hívta fel a figyelmet az illetékes.

egészség
egészségügy
egészségügyi
egészségügyi dolgozók
Predrag Kon
Dr. Predrag Kon

Most

Népszerű