Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Örömvasárnap a bajsai evangélikus templomban

2021.12.12
13:46
2021.12.12
19:02
Forrás
Pannon RTV
Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepelték a Bajsai Evangélikus Egyházközség tagjai.

A koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretettel telibbé válhat. A világító gyertyák számának növekedése a növekvő fényt szimbolizálják ebben az időszakban.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Istentiszteletre szólítottak a harangok vasárnap a bajsai evangélikus templomban. A hívek advent harmadik vasárnapján a fény, a szeretet eljövetelének közelségét ünnepelték. Palocsek Karolina, hívő: „Szoktam istentiszteletre jönni, jól van, nem mindig, de amikor ünnepek vannak, akkor mindig eljövök.”

Szuhankó Ruzsena számára az adventi időszak a várakozásról szól, ugyanis ebben a néhány hétben a megváltó eljövetelére, Krisztus világrajövetelére készülünk. „Én minden vasárnap itt vagyok. Otthon pedig szintén várjuk majd a karácsonyt, vagyis a megváltónak a születésének a napját, és családi körben fogjuk tartani, és ez nagy öröm számomra szintén, hogy együtt lesz a család.”

Advent harmadik vasárnapja a legnagyobb örömhírt hirdeti, a hazatérés örömhírét - emelte ki beszédében Dolinszky Márta evangélikus esperes. Az adventi időszakban ugyanis lélekben is készülünk az ünnepre - tette hozzá. „Karácsony este az istentisztelet fénypontja nyilván a gyermekprogram, tehát a gyermekkarácsony. Az idei esztendőben két csoport mutatkozik be, tehát az első a kisebbik, az első-négy osztálynak a tagjai bemutatnak egy kis jelenetet, amelynek a címe A kis girbe-görbe fenyő, ennek nagyon szép üzenete van arról, hogy senki sem kiközösített, senki sem értéktelen, hanem mindenkinek megvan a maga értéke, tehát mindenki Isten drága gyermeke.”

Karácsonykor a legkisebbek ünnepi bemutatója után a felsősök betlehemi játékát követhetik majd figyelemmel a templomba látogatók - tette hozzá Dolinszky Márta.

Bajsa
evangélikus
templom
advent
vasárnap
harmadik
Dolinszky Márta

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű