Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Oroszok Tavankúton is

2023.03.20
20:29
2023.03.20
21:57
Forrás
Pannon RTV
Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.

Néhány üzlet már meg is köttetett, úgyhogy nem kell meglepődnünk, ha az utcán orosz beszélgetés foszlányaiba hallgathatunk bele. Szabadka területén már mintegy 2 ezer orosz ajkú egyén él. A többnemzetiségű környezet miatt nagyon jól érzik itt magukat, és sokan vannak, akik hosszú távon Szerbiában kívánnak letelepedni. Az oroszok nemcsak az alacsony ingatlanárak miatt kedvelik Szabadkát és környékét. A Szerb-Orosz Baráti Társaság szabadkai elnöke szerint a város sokszínűsége, kulturális élete és a magyar határ közelsége miatt is vonzó a menekültek számára.

Az oroszok nemcsak az alacsony ingatlanárak miatt kedvelik Szabadkát és környékét. A Szerb-Orosz Baráti Társaság szabadkai elnöke szerint a város sokszínűsége, kulturális élete és a magyar határ közelsége miatt is vonzó a menekültek számára.

orosz
Oroszország
Ukrajna
haború
Tavankút
Hajdújárás
Királyhalom

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű