Ugrás a tartalomra

Országos élvonalban a magyarkanizsai véradók (videó)

2017-04-20
11:29
Mintegy harmincan, közülük nyolcan először kapcsolódtak be véradási akcióba ma Magyarkanizsán
Mintegy harmincan, közülük nyolcan először kapcsolódtak be véradási akcióba ma Magyarkanizsán. Összesen 13.260 milliliter vér gyűlt össze. A magyarkanizsai község már hosszú ideje az országos élvonalba tartozik az önkéntes véradások tekintetében. A Szabadkai Közkórház vérátömlesztő osztálya szervezte meg a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban az önkéntes véradást, melyre tanárok és diákok is jelentkeztek. A nyolc első véradó között volt a negyedikes csókai Dupák Valentina is, aki azonnal jelentkezett a véradásra, amint nagykorú lett. „Én úgy tudom, hogy ha minden ember életében csak kétszer adna vért, akkor nem lenne vérhiány a világban. Ez egy olyan dolog, amivel jót tudok tenni a többi emberért.”A horgosi Nagy Dániel már harmadszor adott vért, és eltökélte, hogy a jövőben is, amikor csak tud, részt vesz az önkéntes véradási akciókban. „Természetesen. Úgy tervezem, hogy Újvidékre megyek tovább, ott pedig az Európa Kollégiumban gyakran van véradás szervezve.” Az önkéntes véradások tekintetében már hosszú ideje az országos élvonalba tartozik a magyarkanizsai község. Tavaly száz lakosra 4,48 véradás jutott. A mostani véradás az idei évre tervezett 32 akció egyike - mondja Cseszkó Mónika, a községi Vöröskereszt titkára. „A mai alkalom az egyik legkedvesebb nekünk, hiszen az utánpótlással dolgozunk, és nagyon sok első véradónk van itt. Ez mindig jó jel arra, hogy reménykedhetünk abban, hogy ezek a fiatalok még nagyon sokszor, itt, a község területén adni fognak vért.” A községi Vöröskereszt legközelebb Magyarkanizsán szervez önkéntes véradást, mégpedig április 25-én a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény pincehelyiségében.
Magyarkanizsa
véradás

Most

19:52, Frissítve: 20:02

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.
18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.