Ugrás a tartalomra

Országos élvonalban a magyarkanizsai véradók (videó)

2017-04-20
11:29
Mintegy harmincan, közülük nyolcan először kapcsolódtak be véradási akcióba ma Magyarkanizsán
Mintegy harmincan, közülük nyolcan először kapcsolódtak be véradási akcióba ma Magyarkanizsán. Összesen 13.260 milliliter vér gyűlt össze. A magyarkanizsai község már hosszú ideje az országos élvonalba tartozik az önkéntes véradások tekintetében. A Szabadkai Közkórház vérátömlesztő osztálya szervezte meg a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban az önkéntes véradást, melyre tanárok és diákok is jelentkeztek. A nyolc első véradó között volt a negyedikes csókai Dupák Valentina is, aki azonnal jelentkezett a véradásra, amint nagykorú lett. „Én úgy tudom, hogy ha minden ember életében csak kétszer adna vért, akkor nem lenne vérhiány a világban. Ez egy olyan dolog, amivel jót tudok tenni a többi emberért.”A horgosi Nagy Dániel már harmadszor adott vért, és eltökélte, hogy a jövőben is, amikor csak tud, részt vesz az önkéntes véradási akciókban. „Természetesen. Úgy tervezem, hogy Újvidékre megyek tovább, ott pedig az Európa Kollégiumban gyakran van véradás szervezve.” Az önkéntes véradások tekintetében már hosszú ideje az országos élvonalba tartozik a magyarkanizsai község. Tavaly száz lakosra 4,48 véradás jutott. A mostani véradás az idei évre tervezett 32 akció egyike - mondja Cseszkó Mónika, a községi Vöröskereszt titkára. „A mai alkalom az egyik legkedvesebb nekünk, hiszen az utánpótlással dolgozunk, és nagyon sok első véradónk van itt. Ez mindig jó jel arra, hogy reménykedhetünk abban, hogy ezek a fiatalok még nagyon sokszor, itt, a község területén adni fognak vért.” A községi Vöröskereszt legközelebb Magyarkanizsán szervez önkéntes véradást, mégpedig április 25-én a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény pincehelyiségében.
Magyarkanizsa
véradás

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.