Ugrás a tartalomra
Pixabay/MintBlack4u

Országos szinten csökkent, Vajdaságban nőtt az új fertőzöttek száma

2021.05.26
15:26
2021.05.26
17:17
Forrás
covid19.rs, 021.rs
387 újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt egy napban Szerbiában. Az országban 10 345 tesztet végeztek el.

Elhunyt 10 beteg, ezzel 6811-re emelkedett a halottak száma. Kórházban jelenleg 981 személyt kezelnek, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Darija Kisić Tepavčević, munka- és szociálisügyi miniszter arról beszélt, hogy a szociális intézmények lakóinak több mint 90 százaléka be van oltva. Hozzátette, a legidősebb korosztály ismét bebizonyította, hogy felelősségteljesen viselkedett, amikor az oltakozás mellett döntött.

„A szociális védelmi intézmények lakóinak több mint 90 százaléka be van oltva, vannak olyan intézmények, mint például az újvidéki idősek otthona, ahol 95 százalékos az átoltottság. Ez a betegség előfordulásának csökkenését eredményezte a szociális védelmi intézményekben. A mai napon összesen 12 felhasználó pozitív, többnyire a betegség enyhe formájáról van szó.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A legutóbbi összesítés alapján Vajdaság-szerte 84 új koronavírusos esetet regisztráltak, ez a szám egy nappal korábban csak 41 volt.

A legtöbb új fertőzöttet Újvidéken jegyezték, 21-et, az előző napi nyolchoz képest.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint továbbra is az aktív munkaképes lakosság között terjed leginkább a fertőzés, az újonnan megbetegedettek többsége 30 és 50 év közötti. Jelenleg a Vajdaságban regisztrált aktív esetek száma 2155. A legtöbb beteg Újvidéken van, 406.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet illetékesei szerint az elkövetkező időszakban fokozott figyelmet kell fordítani az óvintézkedések betartására mindenhol, valamint fokozni kell a tömeges oltási kampányt, különösen a fiatalok körében.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Összesen 4 millió 380 ezer adag koronavírus elleni védőoltást adtak be eddig Szerbiában. Azok, akik mindkét adagot megkapták, 1 millió 938 ezren vannak. A beoltottak átlagéletkora 59 év. 

Szerbia
Vajdaság
koronavírus
járvány

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.