Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP

Ortodox hívők ezrei úsztak vízkereszt napján

2019.01.06
18:16
2019.01.06
18:25
Forrás
Tanjug
Ortodox hívők ezrei úsztak hagyományosan vízkereszt napján Bulgáriában a hideg folyókban és tavakban, keresztekkel.

Egy bolgár városában több tucatnyian fehér hímzett ingben és nemzeti zászlóval ünnepeltek a Tundza folyóban. Majdnem fél órát táncoltak a jeges vízben.

Görögországban Alexis Ciprasz miniszterelnök meglátogatta Samothraki szigetét, ahol részt vett a liturgián, majd a Kamariotis kikötőjében rendezett megemlékezésen, ahol öt úszó lépett a jeges vízbe, hogy kihozzák a fából készült keresztet. A szertartás után a görög miniszterelnököt Samothraki szigetének tiszteletbeli polgárává nevezik ki.

ortodox hívők
vízkereszt
Bulgária
Görögország
Alexis Ciprasz

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.