Ugrás a tartalomra

Összegyűlt a 2,3 millió euró Olivér gyógyítására

2021.01.04
15:38
2021.01.04
19:27
Forrás
Pannon RTV
A jó hírt sajtótájékoztatón közölték a Pannon RTV székházában.

Folytatódik a gyűjtés az SMA-1 betegségben szenvedő Pál Gajódi Olivér gyógyítására - hangzott el ma az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón a Pannon RTV székházában.

A bajmoki kisfiúnak már biztos megvan a 2,3 millió euró a Zolgensma nevű gyógyszerre, de a továbbiakban is szüksége van segítségre. Olivér, anyukájával együtt január 25-én utazik Magyarországra, ahol három hetet vesz igénybe míg a kisfiút leveszik a lélegeztetőgépről, majd ezután három hónapon keresztül kapja a génterápiát. A kisfiúnak ezt követően is folyamatos fizioterápiára lesz szüksége - mondták Olivér segítői.

Pannon RTV

Vajdasági jótékonysági licit, rendezvényeken való adakozás, SMS-küldési lehetőség. A spinális izomatrófiában szenvedő Pál Gajódi Olivér számára 2020. júliusában kezdték meg a gyűjtést - nyilatkozta Ábrahám Lívia. A Vajdasági jótékonysági licit Facebook-csoport egyik adminisztrátora elmondta, a legnagyobb nyeremények között volt autó, kerékpár és utazás is. Az utolsó liciten pedig 17 ezer dinárért kelt el egy dedikált Varró Dániel könyv.

Ábrahám Lívia, adminisztrátor, Vajdasági jótékonysági licit
"Decemberre összejött egy olyan jó kis csapat, ami az adminisztrátorokat illeti, hogy elég volt három-négy óra. Ezt mind önkéntes alapon végeztük. Szeretném megköszönni az adminisztrátoroknak, azoknak is, akik felajánlották ezt a rengeteg licitet. Nem tudom pontosan a számot, de volt, hogy egy éjszaka 500 licitet engedtünk be a csoportba."

Pannon RTV

A bajmoki kisfiúnak más települések mellett Szabadkán, Csantavéren, Topolyán és Zentán is gyűjtöttek - ennek részleteiről mesélt az egyik önkéntes segítő, Fehér Szilvia.
 

"Augusztus elején kezdődtek. Egy anyuka Topolyáról kigondolta, hogy a három kislányát kiállítja a piacra limonádét árulni. A kislányok ültek a piacon, és kiabálták, hogy limonádét, limonádét. Ez után indultak be az emberek, hogy limonádét gyártottak, pogácsát sütöttek, és kiálltak a városközpontba, templomudvarba, bárhova, ahova tudtak, és árultak. Az összes befolyt összeget, amit ott összeszedtek, azt Olivér számlájára írták."

Facebook

A kisfiút egyelőre még lélegeztetőgép segíti. Ahhoz, hogy ez másképp legyen, és önállóan lélegezhessen, egy budapesti kórházba utazik majd. A tervek szerint január 25-én fogadják Olivért az intézményben. A szülőket Gajdos Bajusz Zolna, a Vajdasági jótékonysági licit csoport alapítója értesítette arról, hogy összegyűlt a pénz. Az édesapa és az édesanya nagyon hálásak voltak, hasonlóképpen Zolna is, aki köszönetet mondott minden adakozónak.

"Hihetetlen számunkra az, hogy egy egyszerű Facebook-csoport először Vajdaságot mozgatta meg, utána szeptember végén egy csoport szerbiai anyuka csatlakozott hozzánk, és egész Szerbiát lábra állították. Decemberben már Boszniában is sorba szervezték az akciókat Olivérnek. Ez megindító, megható és tudom, hogy a jó mindig jót hoz."

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Vajdasági jótékonysági licit csoport egy ideig most nem lesz elérhető. A jótékonykodni vágyók azonban továbbra is adakozhatnak a szerbiai Budi human, vagyis a Légy Emberséges Alapítványon keresztül. Az adakozóknak a 848-as kódot kell elküldeni üzenetben a 3030-as számra. Arról, hogy az első gyűjtés alatt pontosan mennyi pénzt sikerült összeszedni a bajmoki kisfiúnak, később értesítik a nyilvánosságot.

Pál Gajódi Olivér
adomány
gyógykezelés
Zolgensma
összegyűlt
SMA-1 betegség

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.