Ugrás a tartalomra
Pixabay

Összekötik Zombort és Nagykikindát

2023.02.08
12:48
2023.02.08
14:20
Forrás
021.rs
Zombort és Nagykikindát összekötő autóút épül az elkövetkező mintegy három évben - jelentette be Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

A Béreg-Hercegszántó határátkelőt szeretnék a Nákófalva–Lunga határátkelőhellyel összekötni 175 kilométer hosszan. A cél, hogy Nyugat-Bácska településeit Észak- és Közép-Bánát településeivel összekössék: Verbászt, Kúlát, Szenttamást Óbecsével, Törökbecsével és Nagykikindával, valamint, hogy fellendítsék a térség gazdasági fejlődését. Sőt, idén kezdenék a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autóút megépítését is.

autóút
gyorsforgalmi út
Zombor
Nagykikinda

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.