Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Összekötnék a bánsági turisztikai útvonalat

2022.03.22
15:18
2022.03.22
16:58
Forrás
Pannon RTV
A bánsági turisztikai útvonal összekötése - ez a célja annak a BanatBike elnevezésű IPA-projektnek, ami Románia és Szerbia között jött létre. A turisztikai pályázat eddig megvalósult részeiről, jövőbeli terveiről tartottak beszámolót az illetékesek.

A projekt partnerei Zenta, valamint az Ótelek Magyarul Magyarokért Egyesület. A találkozót ma Zentán tartották.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A projekten belül kidolgozták a turisztikai kerékpáros útvonalak csomagját is, ami hozzájárul a régió idegenforgalmi látványosságainak szélesebb körű ismeretéhez.

Kosicki András, a projekt koordinátora: „Sikerült megvalósítani egy tanulmányt is, amit a kamanci Educons Egyetem nyert el, amiben van egy tanulmány, ami ezekre vonatkozik, tehát felméri ezeket a helyszíneket, szubjektumokat, attrakciókat és ezek meg lettek jelölve ebben a tanulmányban.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zenta község területén nagy figyelmet fordítottak az elmúlt években a turizmus fejlesztésére. Czegledi Rudolf zentai polgármester elmondta, nagy lehetőséget látnak a kerékpáros turizmus fejlesztésében.

„Zenta fontos kerékpáros turisztikai útvonalak mellett helyezkedik el. Vannak is olyan természeti szépségeink, amit a természeti turizmus fejlesztésére tudunk fordítani. Ez a projekt tulajdonképpen Zenta és Temesvár közötti kerékpáros útvonal megtervezésének a projektje.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A pályázat részeként hamarosan egy kerékpár-kölcsönző kerül kialakításra Zenta központjában.

Zenta
Bánság
Szerbia
Románia
bicikli
turisztika
kerékpár
IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program
Czegledi Rudolf
Kosicki András

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.