Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ősszel drágulhat a sertéshús

2020.08.23
09:34
2020.08.23
11:39
Forrás
Politika
Várhatóan 7-8 százalékkal emelkedhet majd a sertéshús ára Szerbiában.

Drágulhat a sertéshús - legalábbis erről ír a szerb sajtó. A jelenlegi ár ugyanakkora, mint tavaly augusztusban, ráadásul a malachús még olcsóbb is, mint 2019-ben - mondják a húsfeldolgozók. A mostani árstagnálás minden jel szerint annak a következménye, hogy problémák merültek fel az Európai Unió és Kína közötti kereskedelemben, ám mivel nemrég megoldást találtak a gondra, és aláírtak egy kereskedelmi megállapodást, arra kell számítani, hogy a kivitel újraindul, ez pedig az árakon is érezhető lesz, amit a szerbiaiak is tapasztalni fognak. Várhatóan egy-két hónap múlva Szerbiában is megdrágul a disznóhús. A kilogrammonkénti ár - becslések szerint - 20 dinárral lesz magasabb, a kiskereskedelmi árak emelkedése pedig mintegy 7-8 százalékos lehet majd - mondják az illetékesek.

sertés
sertéshús
disznó
disznóhús
malac
ár
drágulás
áremelkedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.