Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Ősszel megnyugodhatunk, ha 70%-os lesz az átoltottság

2021.06.28
11:17
2021.06.28
11:29
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus elleni vakcina a delta nevű variáns ellen is véd. Az új vírustörzs már az egész világban megjelent - nyilatkozta dr. Predrag Kon a Szerbiai RTV-nek.

Az immunológus azt mondta, eddig nincs információ arról, hogy Szerbiában is megjelent volna a mutáció, de meg fog, csak kérdés, hogy mikor. A szakember azt javasolta, hogy az oltatlanok ne menjenek tömegrendezvényekre, továbbá felhívta a figyelmet a védőoltások felvételének fontosságára is. Mint mondta, a járványhelyzet nem rendkívüli, nem is elégtelen, viszont bizonytalan. A vírus még jelen van. Amennyiben a lakosság 70 százaléka beoltatja magát, ősszel már nyugodtak lehetünk, függetlenül attól, hogy milyen a járványhelyzet a világban - emelte ki dr. Kon.

Dr. Predrag Kon
koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
nyájimmunitás
járványhelyzet

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.