Ugrás a tartalomra

Összeülhet a tartományi biztonsági tanács a migránshelyzet miatt

2020.02.06
16:19
2020.02.06
16:52
Forrás
Pannon RTV
A közelmúltban kialakult migránshelyzet miatt kezdeményezi a tartományi biztonsági tanács összeülését a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége.

Erről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a zentai irodában Csonka Áron, a VMDK elnöke. Elmondta, hogy Majdány és Rábé lakosai egy kérvényt adtak át neki, amelyben megfogalmazzák az illegális bevándorlókkal kapcsolatos panaszaikat. Ezt a kezdeményezést 123 polgár írta alá. A kérvényben leírják, hogy a migránsok lakatlan házakban húzzák meg magukat, tönkreteszik az ott hagyott tárgyakat, tüzet gyújtanak, használják az áramot, mindemellett az éjszaka közepén a házak ablakain és kapuin kopognak, élelmiszert és áramot kérnek. A lakosok tartanak a különféle betegségektől is, hiszen az illegális bevándorlók egészségi állapotát nem ellenőrzik. Csonka Áron azt is elmondta, hogy a lakosok kérelmét továbbítja a tartományi parlament képviselőinek.

Csonka Áron, elnök, VMDK: „Számunkra az volna a megoldás, hogy ha a határmenti településeken lévő migránsokat rendőri jelenléttel összegyűjtenék, buszokba, kamionokba, egyéb járművekbe helyeznék, és elvinnék őket a befogadó központokba, ahol humánus körülmények között áteshetnek az egészségügyi vizsgálaton, regisztrálhatják őket, és maguk a migránsok is, ha menedékjogot szeretnének kérni, akkor meg tudnák valósítani a törvényes jogukat, vagy éppenséggel, ha már Magyarország felé igényelték a menedékstátuszt, akkor ezekben a központokban, a megfelelő körülmények között, ki tudnák várni az eljárásnak a végét.”

migráns
migránsok
illegális bevándorlók
Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége
Csonka Áron
biztonsági tanács
Majdány
Rábé

Most

Népszerű