Ugrás a tartalomra
csoportkép
Pannon RTV/Huszár Dániel

Osztály vigyázz!

2018-06-01
14:09
2018-06-01
17:47
Forrás
Pannon RTV
Hatvanéves érettségi osztálytalálkozót tartottak a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium öregdiákjai.
üdvözlik egymást

A legnagyobb örömmel üdvözölték egymást a volt osztálytársak. Az 1958-ban elballagott végzősök a Gimnázium épülete előtt találkoztak. Közös csoportképet is készítettek.

csoportkép

Deák Magdaléna: „1958-ban végeztünk, három magyar tagozat, amely mind az elmúlt hatvan év alatt öt és tíz évenként találkozott, és a három magyar osztály mindig együtt volt ilyenkor. Tehát ez nagyon kerek dolog. Sajnos elég sokan meghaltak közülünk az elmúlt öt évben, de úgy gondoltuk, hogy ezt feltétlen meg kell szerveznünk.”

A csoportképek elkészülte után a hatvan éve érettségiző diákok megkoszorúzták Kosztolányi Dezső mellszobrát.
 

megkoszorúzták Kosztolányi szobrát

Prokes József:
„- Azelőtt három magyar osztály volt, mindegyik maga szervezte, de együtt tartották. Most kidőltek az emberek, most rám hárult az egész. Kicsit nehéz volt, de megcsináltuk.
- Hogyan tekint vissza a gimnáziumi évekre?
- Jó volna abban a korban lenni még. Az volna a legjobb, mert azért nagyon megöregedtünk.”

mise

Az osztálytalálkozó jegyében a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban hálaadó szentmisét tartottak az elhunyt diáktársak és tanítók emlékére.

Szabadka
Svetozar Markkovic
gimnázium
osztálytalálkozó

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.