Ugrás a tartalomra
csoportkép
Pannon RTV/Huszár Dániel

Osztály vigyázz!

2018-06-01
14:09
2018-06-01
17:47
Forrás
Pannon RTV
Hatvanéves érettségi osztálytalálkozót tartottak a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium öregdiákjai.
üdvözlik egymást

A legnagyobb örömmel üdvözölték egymást a volt osztálytársak. Az 1958-ban elballagott végzősök a Gimnázium épülete előtt találkoztak. Közös csoportképet is készítettek.

csoportkép

Deák Magdaléna: „1958-ban végeztünk, három magyar tagozat, amely mind az elmúlt hatvan év alatt öt és tíz évenként találkozott, és a három magyar osztály mindig együtt volt ilyenkor. Tehát ez nagyon kerek dolog. Sajnos elég sokan meghaltak közülünk az elmúlt öt évben, de úgy gondoltuk, hogy ezt feltétlen meg kell szerveznünk.”

A csoportképek elkészülte után a hatvan éve érettségiző diákok megkoszorúzták Kosztolányi Dezső mellszobrát.
 

megkoszorúzták Kosztolányi szobrát

Prokes József:
„- Azelőtt három magyar osztály volt, mindegyik maga szervezte, de együtt tartották. Most kidőltek az emberek, most rám hárult az egész. Kicsit nehéz volt, de megcsináltuk.
- Hogyan tekint vissza a gimnáziumi évekre?
- Jó volna abban a korban lenni még. Az volna a legjobb, mert azért nagyon megöregedtünk.”

mise

Az osztálytalálkozó jegyében a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban hálaadó szentmisét tartottak az elhunyt diáktársak és tanítók emlékére.

Szabadka
Svetozar Markkovic
gimnázium
osztálytalálkozó

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.