Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ösztöndíj kishegyesi egyetemistáknak

2022.10.13
18:14
Forrás
Közlemény
Pénteken írja ki Kishegyes község önkormányzata az egyetemistákra vonatkozó ösztöndíjpályázatot. Azok a hallgatók vehetnek részt rajta, akiknek a kérelmezés beadása előtt legalább két évvel bejelentett lakhelye volt Kishegyes község területén.

További kritériumok, egyebek mellett, hogy 2–4. évfolyamra járnak alap- vagy mesterképzésen, de azok is pályázhatnak, akik külföldi egyetemen tanulnak, a bolognai rendszer szerint, vagy posztgraduális képzésen vesznek részt. A Szerbiában tanulóknak 8, a külföldön tanulóknak pedig 3,5 feletti átlaguk kell, hogy legyen az előző iskolaévre vonatkozóan.

Az abszolvensek, vagy meghosszabbított státusszal rendelkezők nem jogosultak az ösztöndíjra, ahogy azok sem, akik dolgoznak, diákhitelt kapnak, vagy ismétlik az aktuális évet.

Idén a pályázat keretösszege 2 millió 700 ezer dinár. Az ösztöndíjak összege a sikeres pályázók számától függ majd, mivel a keretösszeget arányosan osztják el közöttük. Az ösztöndíjat 9 hónapon át folyósítják, havonta. A pályázat november 14-ig áll nyitva.

ösztöndíj
Kishegyes
egyetemista

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.