Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ösztöndíj-lehetőségek, mentor- és tehetségkutató programok

2020-01-27
14:02
2020-01-27
16:40
Forrás
Pannon RTV
Ezekről tartott előadást a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon.

Az alapítvány fő célja a Kárpát-medencében élő tehetségek felkutatása, azok támogatása, valamint a fiatalok fejlesztése. A rendezvény társszervezője a Magyar Nemzeti Tanács volt. Tóth Laura a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar harmadéves hallgatója. Az egyetem befejezése után a tanügyben szeretne elhelyezkedni: „Szabadkán a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon magyarul hallgatjuk az előadásokat, magyarul vizsgázunk, tehát az anyanyelvünkön tanulhatunk tovább, úgyhogy úgy érzem, hogy kötelességünk ezeken az előadásokon, illetve ezek az előadások által kapott lehetőségeken részt venni.”

A Magyar Nemzeti Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy a fiatalok szülőföldjükön tanuljanak tovább. Ebben pedig támogatást is nyújt. Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: „Mind az alapítványnak, mind pedig a Magyar Nemzeti Tanácsnak az a célja, hogy az itthoni tovább tanulókat segítse. Tehát a szerbiai egyetemeken, főiskolákon, illetve középiskolákban tanuló fiatalokat segítse, mind az egyetemi, főiskolai, mind a középiskolai tanulmányaik befejezésében, mind pedig a későbbiek során.”

A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány legfőbb célja, hogy a Kárpát-medencében élőknek segítsenek tehetségük kibontakozásában, képességiek fejlesztésében. Az alapítvány által meghirdetett tehetségkutató programra olyan fiatalok pályázhatnak, akik nappali tagozaton tanulnak, kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek, országos versenyeken dobogós helyezést értek el, fejlődni szeretnének, illetve nyitottak az új ismeretek elsajátítása iránt. Petri László, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány kurátora: „A mostani bemutatáson az alapítvány tevékenységét mutatjuk be, és az általunk lévő programot, fejlesztési programot, ami azok számára, akik hozzánk jelentkeznek és, akit a kuratórium kiválaszt, azoknak egy egyéni fejlesztést biztosítunk egy mentorprogramon keresztül.”

Az alapítvány a kiválasztott tehetségek számára mentort, valami egyéni fejlesztést biztosít. Az érdeklődők bővebb információt a www.tehetsegkutatas.eu oldalon találnak.

ösztöndíj
MTTK
Tehetségkutató Alapítvány
Jerasz Anikó
Szabadka

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.