Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ösztöndíjat kapott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola két hallgatója

2022.11.22
16:14
2022.11.22
17:41
Forrás
Pannon RTV
Érdemes-e kitartóan és odaadóan képeznie magát Vajdaságban a fiataloknak?
Pannon RTV

Erre a kérdésre határozott választ adott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola két hallgatója, Balogh Hunor és Sótanyi Bálint, akik aláírták ösztöndíjszerződésüket a szabadkai ErdSoft informatikai céggel. A fiatalok nem kevesebb, mint 770.000 dinárt kaptak fejenként. Az ösztöndíj ünnepélyes átadására a Digital Hive konferenciatermében került sor.

Pannon RTV

Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „A szabadkai ErdSoft vállalat és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola között nagyon szoros együttműködés van. Ez megnyilvánul többek között abban, hogy a vállalat jelen van nálunk az intézményben. Közösen fejlesztettünk egy új laboratóriumot nemrég, és ezen felül természetesen a hallgatóink részt vesznek szakmai gyakorlaton a cégben. Nemcsak szakmai gyakorlaton, hanem egy hosszabb jellegű szakmai gyakorlaton is, ami már fizetett szakmai gyakorlat. Most örülünk annak, hogy két hallgató éves ösztöndíjat fog kapni, nem is alacsonyat. Hogy úgy mondjam, bérről van szó. A hallgató dolgozik is, és tanul is közben. És ezért vagyunk ma itt, hogy ezeket a csekkeket ünnepélyesen átadjuk.”

ösztöndíj
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Fürstner Igor
ErdSoft

Most

19:14, Frissítve: 20:49

Olcsóbb lett a disznóhús

Néhány hét alatt közel 100 dinárt csökkent a sertés élő súlyának kilogrammonkénti ára. Jelenleg mintegy 200 dinárt adnak kilogrammjáért, viszont az ár naponta ingadozik.
16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.