Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ösztöndíjat kapott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola két hallgatója

2022.11.22
16:14
2022.11.22
17:41
Forrás
Pannon RTV
Érdemes-e kitartóan és odaadóan képeznie magát Vajdaságban a fiataloknak?

Erre a kérdésre határozott választ adott a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola két hallgatója, Balogh Hunor és Sótanyi Bálint, akik aláírták ösztöndíjszerződésüket a szabadkai ErdSoft informatikai céggel. A fiatalok nem kevesebb, mint 770.000 dinárt kaptak fejenként. Az ösztöndíj ünnepélyes átadására a Digital Hive konferenciatermében került sor.

Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „A szabadkai ErdSoft vállalat és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola között nagyon szoros együttműködés van. Ez megnyilvánul többek között abban, hogy a vállalat jelen van nálunk az intézményben. Közösen fejlesztettünk egy új laboratóriumot nemrég, és ezen felül természetesen a hallgatóink részt vesznek szakmai gyakorlaton a cégben. Nemcsak szakmai gyakorlaton, hanem egy hosszabb jellegű szakmai gyakorlaton is, ami már fizetett szakmai gyakorlat. Most örülünk annak, hogy két hallgató éves ösztöndíjat fog kapni, nem is alacsonyat. Hogy úgy mondjam, bérről van szó. A hallgató dolgozik is, és tanul is közben. És ezért vagyunk ma itt, hogy ezeket a csekkeket ünnepélyesen átadjuk.”

ösztöndíj
Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Fürstner Igor
ErdSoft

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.