Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ösztöndíjat kaptak a csantavéri iskolások

2019-11-21
15:41
2019-11-22
06:59
Forrás
Pannon RTV
64 magyar csantavéri kisdiák kapott ösztöndíjat a Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség közös együttműködése által.

Az elsősök tízezer forint értékű ösztöndíjban részesültek. A 2019-es tanévben Vajdaságban több mint 1300 elsős diák kapta meg az összeget.

A szülők és gyermekek rövid ünnepi műsor keretében írták alá az ösztöndíjszerződéseket, valamint vették át a Rákóczi Szövetség által kiosztott támogatást.

A 64 kisdiák többsége iskolai tanszerekre, játékokra és új ruhára fogja költeni a pénzt.

Petrovai László, magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató: „Három csapatunk, összesen hat kollégával járta Vajdaságot, és több mint 1300 ösztöndíjat adtunk át.”

A Rákóczi Szövetség korábban a nagycsoportos óvodásoknak könyvet és iskolatáskát biztosított, míg az MNT tanévkezdéskor beiskoláztatási programmal támogatta az elsősöket.

Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Ez a két program egymásra épülve komoly segítséget biztosít mind a szülőknek mind a kis elsősöknek. Hiszen a szülőknek a válláról komoly anyagi terhet vesz le, illetve köszönet a szülők irányába, hogy az anyanyelvű oktatást választották.”

A jövőben is várhatók hasonló jellegű támogatások Vajdaság területén. Az anyanyelven való oktatásnak nagy szerepe van a hagyományok, és a kultúra továbbéltetésében - tette hozzá az MNT Oktatási Bizottságának elnöke.

Magyar Nemzeti Tanács
Baráth Gábor Gergely
Rákóczi Szövetség
Csantavér

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.