Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Ösztönző fiatalok, példaértékű életpályák

2021.12.03
10:14
2021.12.03
18:01
Forrás
Pannon RTV
Izgalmas emberekkel, életutakkal ismerkedhetett meg mintegy száz fiatal a VIFÓ Ifjúsági Konferenciáján.

Az eseményt a szabadkai Gyermekszínházban tartották csütörtök este. Egész Vajdaság területéről érkeztek érdeklődők, hogy négy sikeres fiatal előadásának lehessenek szem- és fültanúi.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Hogyan illik össze a reverenda a tornacipővel? Hogyan éli meg egy fiatal fiú a mindennapjait, miután egy orvosi műhiba miatt elveszítette a látását? Ezúttal is izgalmas emberek beszéltek magukról, hivatásukról a Vifó Ifjúsági Konferenciáján.

Burányi Ildikó, résztvevő: „Azért fontos, mert kevés olyan esemény van, amely ennyire széleskörűen megszólítaná az embereket. Tehát mindegyik konferencián nagyon különböző előadók vannak. Így mindenki talál olyan témát, amely tetszene neki.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az esemény célja inspirálni és motiválni az útjukat kereső fiatalokat.

Szollár Bianka, résztvevő:  „Számomra a pap a legérdekesebb, mivel fiatal és szerintem teljesen más látóköre van, mint az idősebb papoknak.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az anyanyelven történő felsőoktatás hiányával, a munkanélküliséggel, és az elvándorlás jelenségével küzdenek a vajdasági magyar fiatalok napjainkban a leginkább. Az ifjúsági szervezet ezeket a témákat is boncolgatja a rendezvényein.

Péter Ervin, szervező: „Célközönségünk a fiatalság főként. Célunk a fiatalság megtartása. Ma olyan emberek érkezte ide, akik kíváncsiak az előadókra és az ő történeteikre.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Vajdaságban számos tehetséges és sikeres ember él, akiket érdemes közelebbről megismerni. Egy-egy jó történet, vagy jó példa bennünket is ösztönözhet.

Beretka Csaba, főszervező: „Beszélni fog Viakter Olga, az első konferencia koordinátora, utána Horváth Ákos atya, aki elmeséli, milyen élni egy fiatal atyának a nagyvilágban, majd Pintér Norbert, aki sajnos fiatal korában elveszítette a látását. Erről fog ma mesélni, hogy ezt hogyan küzdi le napról napra. Illetve Balassa Emese fog nekünk előadni, aki egy digitális nomád.”

A Vajdasági Ifjúsági Fórum 1996-os fennállása óta számtalan ifjúsági programot szervezett már, nevükhöz fűződik a Vajdasági Szabadegyetem, az Összegyetemi Gólyabuli, vagy a Kiállni Sosem Art rendezvények is.

VIFÓ
konferencia
Szabadka
gyermekszínház
Beretka Csaba
Viakter Olga

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.