Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Öt éven belül teljes szelektív hulladékgyűjtés Szabadkán

2021.08.06
14:10
2021.08.06
15:49
Forrás
Pannon RTV
Egy újabb lépéssel közelebb került Szabadka városa a teljes szelektív hulladékgyűjtéshez. A tervek szerint 5 éven belül minden háztartásban elérhető lesz a primáris hulladékválogatás.

A Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft próbaüzemében két éve működik a termelés, ez alatt mintegy 50 ezer tonna hulladékot dolgoztak fel, a szelektált hulladék körülbelül 7 százalékát tudták újrahasznosítani.

Gligor Gellért, megbízott igazgató, Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft.: „A beérkező hulladék jelentős része szerves jellegű, erre szolgál a mi komposztáló üzemünk, ami teljes mértékben a stabilizált szennyvíziszapot, ami a szennyvíztisztításból érkezik feldolgozza, illetve biológiai produktumot készít. ”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Szabadka Városa idén módosította hulladékgazdálkodási határozatát. A tervek szerint 5 éven belül a város összes helyi közösségének háztartása át kell, hogy térjen a szelektív hulladékgyűjtésre.

Góli Csilla, Szabadkai Városi Tanács kommunális ügyekkel és fejlesztéssel megbízott tagja: „Az egyik hiányosság ebben az egész történetben az volt, hogy már 4,5 éve próbáltunk egy közbeszerzést lebonyolítani, a Környezetvédelmi minisztérium biztosított rá pénzeszközöket, sajnos kétszer megsemmisítették a tendert, most harmadszor sikerült, úgyhogy örömmel jelentem, hogy augusztus másodikával írtuk alá a szerződést.”

Szabadka városa 8 szemetesautót és két konténer emelő teherautót fog kapni, így egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy minden háztartáshoz eljusson a primáris szelekció lehetősége.

Gligor Gellért
megbízott igazgató
Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft.
szemét
hulladék

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.