Ugrás a tartalomra
Tanjug/L'Osservatore Romano/Pool Photo via AP

Öt évvel ezelőtt választották meg Ferenc pápát

2018-03-13
17:55
Forrás
MTI, Vaticaninsider
Támogatottsága miatt a legnépszerűbb, az őt érő kritikák miatt viszont az egyik legtöbbet bírált egyházfő.

A hívek nagy része szerint Ferenc pápa legenda, aki felrázza az egyházat és változásokat követel, egyes hírek szerint ugyanakkor az egyházon belülről időnként nagy ellenállás kíséri munkásságát. A jezsuita pápa a megválasztása utáni harmadik napon meghirdette, hogy a szegényeket szolgáló szegény egyházat szeretne, és ezt sikerült keresztülvinnie. Ferenc pápa nagymértékben fellendítette a Vatikán nemzetközi diplomáciai szerepét. A nemzetközi politikában is a találkozás kultúráját szorgalmazza.

Ferenc pápa

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.