Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László/Illusztráció

Öt gyalogost ütöttek el Belgrádban a gyalogátkelőkön

2022.12.09
08:52
2022.12.09
08:58
Forrás
Magyar Szó
Öt gyalogost ütöttek el Belgrádban tegnap a gyalogátkelőkön. Egy férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe, amikor egy személygépjármű a megengedettnél nagyobb sebességgel elgázolta.

A zebrán a férfival együtt áthaladó lányt a kórházba szállították. Szemtanúk szerint az azóta letartóztatott sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban vezetett. Arról is beszéltek, hogy a szóban forgó átkelő egyáltalán nem biztonságos, nincs megfelelő jelzés és sebességkorlátozás sem. A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint idén eddig 15 gyalogos halt meg, 750 pedig megsérült a gyalogátkelőhelyeken történt balesetekben. Szerbiában a halálos kimenetelű közlekedési balesetek okozásáért legtöbb 12 év börtönbüntetés róható ki.

gyalogátkelő
gyalogos
gázolás

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.