Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dusan Anicic

Öt napja áram nélkül

2021-01-16
09:58
2021-01-16
10:09
Forrás
Szerbiai RTV
Svrljig községben rendkívüli helyzetet hirdettek, mivel hét falu több mint 300 háztartásában már öt napja nincs villanyáram.

Kezd visszahúzódni a víz azokon a dél-szerbiai településeken, amelyeket az elmúlt napokban elárasztottak a folyók. A helyzet normalizálódik, ennek ellenére sok háztartásban továbbra sincs áram és víz.

Svrljig községben rendkívüli helyzetet hirdettek, mivel hét falu több mint 300 háztartásában már öt napja nincs villanyáram, és többségükben víz sincs. Kuršumlija és Prokuplje községben 40 falu várja, hogy a napokban visszaálljon az áramszolgáltatás. A helyi önkormányzatok ideiglenes megoldásként 36 áramfejlesztőt juttattak el a rászoruló háztartásoknak.

Jövő hét elején várható az illetékes köztársasági válságtörzs ülése, amelyen felbecsülik, hogy mennyi pénzre van szükség a helyreállításhoz.

áram
áradás
Szerbia

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.